fonradar

Sermayenin Artırılmaması

muratt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Tem 2005
Mesajlar
365
Selam.Yılbaşına kadar sermayesini 5.000 YTL ye yükseltmeyen Şirketlerin V.U.K. u açısından herhangi bir yaptırımı varmı.? Faaliyeti olmayan bir şirket Yılbaşından sonra Sermayesini yüklseltmesinin bir sakıncası varmı..bilgi sahibi arkadaşlardan rica ediyorum.Saygılar..
 
VUK'nunu yönünde değilde,

Limited şirketi sona erdiren sebepler, Ticaret Kanunu’ nun 549. maddesinde düzenlenmiştir

T.Ticaret Kanunu yönünde bakarsak sermayeleri asgari miktarın altında kalan limited şirketler sona ermiş sayılırlar, (559 sayılı KHK. Geçici Mad. 2)

Kolay gele...
 
Zorunlu sermaye arttırımının süresinin tekrar uzatılmayacağını varsayaraktan hareket edersek, 01.01.2007 tarihinden itibaren şirketiniz münfesih sayılacağından sicil ticaret müdürlüğüne herhangi bir ortaklar kurulu kararı götürdüğünüzde (adres nakli, sirküler tescili vs.) bunu tescil etmeyeceklerdir. O şirketle ilgili yılbaşından itibaren sadece tasfiye ile ilgili karar tescil edecekler. Sicil ticaret müdürlüğü ile görüşmenizde fayda var. Hazırlıklarınızı ona göre yaparsınız.
Belli olmaz belki bu durumdaki şirketleri, sicil ticaret vergi dairelerine haber verip , bildirir, çünkü vergi daireleri en basit olarak uzun süre beyanname vermeyen veya tebliğ adresinde bulunamayan şirketlerin res'en sicil kapanışını yapıyorlar.
 
Ynt: Sermayenin Artırılmaması

İyi Akşamlar,

Sermayenin firma için yeterli olduğuna yada yetersiz olduğuna nasıl karar veririz??? hepimiz biliyoruzki limited şirketlerde 5000 lira asgari sermaye sınırı var ancak bir firmanın itibarı açısından sermayesi ne kadar önemlidir?yani 5000 lira sermayesi olan bir şirketle sermayesi 50000 olan bir şirket karşılaştırıldığında sırf sermayesi diğerine göre düşük olan şirket daha mı başarısız bir şirkettir böyle bir genelleme yapılabilirmi? Neye dayanarak yada neye bakarak sermayenin arttırılması gerektiğine karar verebiliriz? umarım sıkıntımı düzgün anlatabilmişimdir.Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.Acilen yardımlarınızı bekliyorum.Hoşçakalın..
 
Üst