Servis İşi

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
servis işi yapan mükellefim, her ay 500 artı kdv fatura kesiyor.ben bunda tevkifat uyguluyorum...uygulamasam olurmu ?

Kısmi tevkifat uygulaması kapsamına giren her bir işlemin KDV dahil bedeli 1.000 TL.’yi aşmadığı takdirde, hesaplanan KDV tevkifata tabi tutulmayacaktır.
Sınırın aşılması halinde ise tutarın tamamı üzerinden tevkifat yapılacaktır. Tespit edilen tutarı aşan işlemlerde KDV tevkifatı zorunluluğundan kaçınmak amacıyla bedel parçalara ayrılamayacak, aynı işleme ait bedellerin toplamı dikkate alınarak bu sınırın aşılması halinde tevkifat yapılacaktır. denmektedir. Şayet böyle bir durum yoksa tevkifat uygulamayabilirsiniz. Aksi taktirde 355 ceza sözkonusu.

tamam burda sıkıntı yok,

yani sürekli bir iş ve her ay yapılıyor...işkillendim yani...garanti olsun diye tevkifat lı kestiriyorum...

Servis işi aynı yere yapıldığı belli bir süre için (örn; 1 yıl boyunca gibi) anlaşmış olduğu göz önüne alırsak bütünlükten dolayı sınırı geçtiği kanısındayım.

Merhaba ;

63 nolu KDV sirkülerinde 2.2.4 bölümü içerisindeki " Buna göre " kısmından alıntıdır.
- 1 yıl süreli hizmet alımı şeklinde sözleşme yapılan, ancak aylık vergilendirme dönemleri itibariyle kısım kısım verilebilen hizmetlerde, alt sınır hesabında aylık olarak verilen hizmete ilişkin düzenlenen faturadaki KDV dahil bedel dikkate alınacaktır.

Yorumum ; 1.000 TL yi aşmadığı için tevkifat yapılmayacağı yönündedir.

a.makineci'nin yorumuna katılmakla birlikte serviş işi yapan mükellefiniz, araçları taşeronlardan kiralıyorsa da tevkifat uygulanmaz.
Bilg.