Sevk İrsaliyesi Koçanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dugu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bitmek üzere olan irsaliye koçanından 20 adet koçan daha tasdik ettirdim.Elimdeki koçan bitti ben ise 1.koçandan başlamak yerine 10.koçandan başladım.Bunu farkettiğimdede iş işten geçmiş oldu 16.sındayım :S
Bu durumda ne yapılabilir? es geçmiş olduğum ilk 10 koçanı kullanabilir miyim ? Alternatifler nelerdir ?
Böyle bir durumda ciddi bir sorun olur mu mevzuat ne der bilmiyorum.Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Ynt: Sevk İrsaliye Koçanı

Başladığınız koçanı bitirene kadar kullanın. Daha sonra ilk koçandan devam edebilirsiniz.

Ynt: Sevk İrsaliyesi Koçanı

Bence farkedildiği noktada/tarihte ilk kocana dönün, zararın neresinden dönülürse kardır hesabı.İlk dokuz cilt bitince en son ciltteki kalan sayfaları kullanırsınız.

Vergi dairelerinin nasıl davranacakları farklılık gösterebiliyor. Onun için şimdilik 16.yı kullanmaya devam edin ve vergi dairenizle görüşün sözlü olarak fikir isteyin ona göre hareket edin. Eğer kesin bir kanaat oluşmazsa durumu bir tutanakla tespit ederek ilk 9 koçanı iptal edin riske girmeyin derim ben.

Bu tarz yanılmalar sürekli olan şeyler. İlk 9 koçanı iptal etmesi yerinde bir davranış olmaz. Vergi dairesi durumu farkettiğin usulsüzlük cezası kesecek o kadar

Pire için yorgan yakılır mı

Hangisi pire, hangisi yorgan;

Vergi dairesinin durumu farkedebilme ihtimali
Usulsüzlük cezası yeme ihtimali
9 Koçan iptal etme

Sayın dugu;
Karar sizindir.