Sevk İrsaliyesi

Üyelik
28 Mar 2007
Mesajlar
69
Merhaba,

Bir müşterimize fatura kestik.Ancak bizden şöyle bir talepte bulundu.Malı kendisine değilde onun kendi müşterisine direkt olarak göndermemizi istedi.Bu durumda biz faturayı kendi müşterimize ancak irsaliyeyi onun müşterisine (yani malı gönderdiğimiz adrese) kestik.Bu uygulama sorun yaratırmı ?

Teşekkürler..
 
Ynt: Sevk irsaliyesi

sevk irsaliyesini kendi müşteriniz adına düzenleyip
sevk irsaliyesine malın teslim adresi diye not düşüp
malın gıdeceği adresi yazmanız gerekırdı.
sevk irsaliyesi başka firma adına fatura başka firma adına düzenlenemez.
 
Ynt: Sevk İrsaliyesi

İrsaliye üzerine,
Fatura adresi
Sevk adresi olarak iki ayrı detay yazmanız gerekir
 
Ynt: Sevk İrsaliyesi

selam
Vuk 141 nolu tebliğe göre;(Eski ama hala geçerli)

"Ayrıca irsaliyelerde gönderilen malın nevi ve miktarı ile satıcının adı, ticaret unvanı, adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarasının, müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarasının (mükellefin diğer bir işyerine veya satılmak üzere bir aracıya gönderildiği hallerde malın kime ve nereye gönderildiğinin) bulunması ve bunların satıcı tarafından imzalanması icap etmektedir. "
 
Ynt: Sevk İrsaliyesi

Merhaba,

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Biz kendi müşterimize irsaliyeli fatua kestik ve fatura üzerine ayrıca onun müşterisinin adresine gönderdiğimiz irsaliyenin numarasınıda not düştük.Yani ilerde bir inceleme olur ise bizim kestiğimiz irsaliyeli fatura ile ayrıca kestiğimiz irsaliye bağlantısı kurulabilir ve sorun yaşamayız diye düşünüyorum.

Saygılarımla,
 
Ynt: Sevk İrsaliyesi

irsaliye ile irsaliyeli ft birlikte kullanılması hatalıdır. kesilen irsaliyeye fatura kesilmelidir. "aynı miktarda mal iki kez gönderilmiş bir kez ft kesilmiş" denilerek ceza kesilebilir.
 

Benzer konular

Üst