fonradar

Seyyar POS Cihazı Kullanan Mükellefler Hk.

Üyelik
7 Kas 2007
Mesajlar
37
Konum
ANTALYA
Şu anda seyyar pos cihazı kullanan mükellefler 01.07.2013'e kadar ne iş yaparsa yapsın bu cihazını yeni nesil ökc ile değiştirmek zorunda mıdır ? Teşekkürler .
 
eft pos özellikli yazarkasayı pazarlayan firma; mecburiyetiniz var diyor. ymmm ye sordum, o da "doğru" dedi. biz de mobil pos kullanmamaya karar verdik. sabit hatlı pos kullanacağız. mobil posu hat problemi nedeniyle kullanıyorduk.
tebliğde
"... 3100 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar 1/7/2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar."

yoruma açık mı tartışılır. faaliyetlerini seyyar biçimde sürdürüp eft pos cihazı kullananları mı anlamalıyız? :)
 
kablo bağlantısı olmayan yani cep telefonları gibi çalışan pos makinaları eft-pos olarak isimlendirilmektedir.
 
kablo bağlantısı olmayan yani cep telefonları gibi çalışan pos makinaları eft-pos olarak isimlendirilmektedir.

biz her halukarda mobil pos kullanmayacağız da, işte sizin de beyan ettiğiniz gibi, "... cep telefonları gibi çalışan pos makinaları eft-pos olarak isimlendirilmektedir." dediğinizde, ilgili maddedeki "seyar eft pos" ifadesindeki "seyyar" fazlalıkmış gibi duruyor. fazlalık değil ise "seyyar" ibaresi eft-pos için değil de, yapılan işi tanımlayan bir cümle gibi duruyor. :)

birçok firma kolaylık sağladığı için mobil pos kullanıyor. şimdi herkez sabite dönecek. bir an önce bankalardan sabit pos istemekte fayda var, görünen o ki piyasada kalmayacak.
 
Üst