Sgk Bağkur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba,
Ben mali müşavirim ve kendi adıma işyerim olduğu için bağkur primi ödüyordum şimdiye kadar. Şimdi SGK olunca primler ne adı altında ödenecek ve yeni doğan çocuğumu üzerime kaydetmek için sgk ya mı gideceğim, sgk ya gideceksem hangi sgk ya bağlı olduğumu nasıl öğreneceğim?

Ynt: Sgk Bağkur

Sosyal Güvenlik Kanunu ile her ne kadar ssk,bağkur,emekli sandığı kurumları birleştirildi densede, SGK da yine herkes ayrı ayrı.Sadeec çatı aynı.
SSK lılar : 4/A
Bağkurlular : 4/B
E.Sandığı :4/C olmuştur.Bu durumda siz 4/B grubundansınız.

yeni doğan çocuğumu üzerime kaydetmek için sgk ya mı gideceğim
evet.sistemde kaydını yaptıracaksınız.

sgk ya gideceksem hangi sgk ya bağlı olduğumu nasıl öğreneceğim?

size en yakın sgk kurumuna gidebilirsiniz.

Bağkura ilk kayıt yaptıran mükellefin muayene olması için ne yapması gerekir?????

30 gün için prim ödemesi ve bu 30 günün yani bir ayın dolmasını beklemesi.

Merhaba

Sn TURKO'ya ek olarak ilgili müdürlüklerden (sağlık karnesi yerine ) kimlik bilgilerinin sisteme tanıtılması gerekmektedir.

bağkura gitmeden tc no ile muayene olabilir değil mi.teşekkür ediyorum.

sistem otomatik olarak karne aktivasyonu olacağına yeni bir eziyet sağlık karnesini(güya kaldırılmıştı) aktive ettireceksiniz diye yollara düşüp kuyruğa girip bu eziyeti çekeceksiniz sağolsunlar internet veya telefon icat edildiğinden haberdar değiller en azından bu işlemi yapma yetkisini hastanelere verseler memurun tek yaptığı şey ilgili sayfada tc no yazıp aktif butonunu işaretlemek >:(

Saglık karnesi ortadan kalkmadan önce her sene BAGKUR saglık karnemizi vize yaptırıyorduk. Saglık karnesi ortadan kalktı peki Bagkurda VİZE uygulaması devam ediyormu ?