Sgk Borcu Yoktur

Üyelik
6 Nis 2009
Mesajlar
6
Konum
ORDU
Merhaba akadaşlar resmi kurumlardan hakediş almak için sgk borcu yoktur yazısı genel mi sorgulanacak
yoksa sadece o iş içinmi sorgulama yapılacaktır.yanıt verirseniz sevinirim,
 
kurumlardan hakediş alabilmek için eğer birden fazla şehirde işyeriniz mevcut ise hakedişi alacağınız kurumun bulunduğu şehrin işyeri numarasından borcu yoktur talep etmelisiniz sgk nın bu konuda genelgeleri mevcut, türkiye genelindeki sorgulamalar girilen ihalelerde ihale makamının isteği üzerine alınır
 
SGk borcu yoktur

Merhaba,

Firmamız Anonim şirket olup, ülke genelinde birden fazla firmaya kurucu ortaklığımız mevcuttur. Firmamız, kurucu ortağı olduğumuz şirketlerin tamamı anonim şirkettir. Ortağı olduğumuz şirketlerin yönetim kurulunda herhangi bir üyemiz bulunmamaktadır.
Ortağı bulunduğumuz anonim şirketlerin kurduğu limited şirketlerin SGK ve vergi borcundan biz sorumlumuyuz. Yeni ticaret kanununda bu durumdaki düzenlemeler nasıldır.
Bu konuda SGK genelgelerinde kurucu ortağı olduğumuz Anonim şirketlerin borçlarından sorumlu olmadığımızı söylemelerine rağmen, keza aynı şekilde belirtilen kurucu ortağı olduğumuz şirketlerin kurduğu limited şirketlerdende bizleri sorumlu tutmaktalar. Bu nedenle de sürekli sorun yaşamaktayız.
Yeni ticaret kanunu bu konuya nasıl yorumluyor, anonim ve limited şirketlerin borçları konusunda ne gibi yenilikler getiriyor.
Teşekkürler
 

Benzer konular

Üst