SGK Denetiminde Ne Hazırlamalı

Üyelik
31 Tem 2006
Mesajlar
6
Konum
bursa
eski bir çalışanın şikayeti üzerine önümüzdeki günlerde işyerine denetim için sgk'dan memurlar gelecek. her ne kadar çalışanla anlaşıp beraber sgk'ya müracaat edip şikayeti geri almak istesekte denetim için geleceklerini söylediler.

soracağım işyerine denetime geldiklerinde nelere bakacaklar, hangi evrakları isteyecekler. daha önce sgk denetimi tecrübe etmedim.

(ben 2009'da açılmış olan sgk numaramıza ait o günden şimdiye kadarki tüm bordro, ücret pusulası, tahakkuk, hizmet listesi, ibranameler, eksik günler, şikayet eden şahsın evrakları, özlük dosyalarını bir klasör oluşturup işyerine bıraktım, duvara güncel asgari ücret yazısını astırdım) başka neler gerekir?
 
Ynt: SGK Denetiminde Ne Hazırlamalı

hazırladıklarınızın hepsini tek tek inceleme şansları zaten olmuyor fakat aralarından bazı evrakları isteyip onları inceliyorlar (tahakkuk listesi , şikayet eden kişinin son 1 yıllık üzret bordrosu , özlük soyası ve sizin dosyalarınızda varmı bilmiyorum ama izin defterini kontrol ediyorlar)

Denetimciler sizden almış oldukları tahakkuk listesini ellerindeki listeyle karşılaştırıp hangi personellerin olmadığını sorup not alıyorlar .
Daha sonra firmayı dolaşıp personellerin arasından seçtikleri 5-10 kişiye ücret bilgisini sorup aylık prim listesinden kontrol ediyorlar ve bunun dışında belkide birkaç soru.
şimdiden kolay gelsin size .
 
Ynt: SGK Denetiminde Ne Hazırlamalı

yada ücret :D

bir diğeri de özlük dosyası olacaktı ama ömrü yetmedi..
 
Ynt: SGK Denetiminde Ne Hazırlamalı

eğer o sikayet eden sahışta olda olursa birşey olmaz sadece kimlikleri topluyorlar
sen yenide sanşa bırakma sözleşmeleri,hesap pusuları imzalı olsun ve sigortasız eleman olmasın :)
 
Ynt: SGK Denetiminde Ne Hazırlamalı

evet evet tabi imzasız olursa ceza gelebilir :)
 

Benzer konular

Üst