Merhaba,
arkadaşlar malum sigortanın son günü olması nedeniyle bir yanlışı farkettik.. 6 kişinin çalıştığı sigorta dosyamızda geçen dönemde (eylül) bu personellere ikramiye ödemesi yapmıştık ve de sigorta bildirgesine dahil etmiştik.. Ekim bildirgesini yaparken bir sehiv sonucu bir işçinin ikramiye tutarı geçen aydan öylece kalmış, güncellenmemiş. Ayrıca işçinin, 10/10/2016 da çıkışı yapılmış.. Asıl bildirgede çıkış işlemi bildirimi doğru ancak ikramiye tutarı silinmeden girilmiş. 10 günlük sigortalı olan işçiye 1800 TL prim kazancı tahakkuk etmiş.
Son anda gün dolmadan farkettik. İptal bildirgesinde sadece o işçiyi seçtim.. iptal bildirgesini onayladım.. Ancak ek bildirge verirken, yanlışlıkla önceki dönemden al seçeneğine basmışım. (bu arada ilk kez yapıyorum iptal/ek bildirgeyi) Önceki dönemden al seçeneğini tıkladığımda eylül dönemindeki gibi ikramiyeli tutarlar geldi 6 işçiye ait.. bu kez ek bildirgede güncelleme yapamadığımdan diğer belgede iptal et mesajı çıktı.. sonra yine iptal bildirgesine girdim. Bu kez kalan 5 işçiyide seçip iptal onayı yaptım. Ek bildirgeyi bu şekilde düzelterek verdim.
Sistemde bir asıl, iki iptal ve bir tane de ek bildirge görünüyor..
borç dökümüne baktığımda;
70,50 TL damga vergisi,
3.005,46.-TL prim borcu,
247,05.-TL işsizlik borcu olmak üzere toplamda; 3.323,01 TL sigorta borcu görülmekte.
Ancak ben sistemdeki ek bildirgeye baktığımda bu tutara ulaşamıyorum.
asıl bildirgede......... toplam 3.145,95 TL yazıyor.. bunun 288,23 TL si işsizlik... 23,50 TL si damga vergisi
ek bildirgede.......... toplam 2.699,98 TL yazıyor.. bunun 247,05 TL si işsizlik... 23,50 TL si damga vergisi.
bide emekli personelin sigortası var.. 187,88 TL..
sistemdeki borç tutarına bir türlü ulaşamadım ben.. bu konu ile ilgili yukarıdaki mesajlarda yazılanları anladığım kadarıyla mükellefe ek bildirge tahakkukunu vereceğim. Ama sistemdeki borç tutarına ulaşmak için, ek bildirge tahakkuku toplamı+emekli personel tahakkuku toplamını aldığımda sistemdeki borç tutarına bir türlü ulaşamıyorum.
%5 indirim hakkının iptal olmaması için; ödenecek tutarın ne olduğu konusunda fikri olan var mı?