SGK Gecikme Zammı Hesaplama (Önemli)

nirvana3482

Katkı Sunan Üye
Merhaba SGK nın sitesinde ki gecikme zammı hesaplamasını excel de yapmak istiyorum konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Hesaplama nasıl yapılsığını çözersem böyle bir veriyi güncel olarak takip edebileceğimi düşünüyorum.
Bir çok kişinin işine yarayacaktır.

http://fatura.ssk.gov.tr/geczam/

Teşekkürler.

Ynt: SGK Gecikme Zammı Hesaplama (Önemli)

Kurumun prim ve diğer alacakları süresi içinde ve tam olarak ödenmezse, ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için % 3 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılır.

Ayrıca,

her ay için bulunan tutarlara ödeme süresinin bittiği tarihten başlamak üzere borç ödeninceye kadar her ay için ayrı ayrı Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait Yeni Türk Lirası cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanarak gecikme zammı hesaplanır.

Ancak,

ödemenin yapıldığı ay için gecikme zammı günlük hesaplanır. Bakanlar Kurulu, ilk üç ay için uygulanan gecikme cezası oranını iki katına kadar artırmaya veya bu oranı % 1 oranına kadar indirmeye, yeniden kanunî oranına getirmeye ve uygulama tarihini belirlemeye yetkilidir. Dava ve icra takibi açılmış olsa bile, prim ve diğer Kurum alacaklarının ödenmemiş kısmı için gecikme cezası ve gecikme zammı tahsil edilir.

Sgk bunu yapabiliyorsa ben de yapacağım benden akıllı değiller ya .

Uğraştıracak ama faydalı olacak.

Teşekkürler.

Hesaplama sayfası üzerinde sağ tıklayıp, kaynağı görüntüle derseniz.
Sayfanın kodlarını görürsünüz.
Excel kodları ile html kodları farklıdır, ama incelerseniz belki çarpmada kullandıkları bilgi ve rakamlara ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.