fonradar

SGK İdari Para Cezası

Üyelik
6 Haz 2012
Mesajlar
1
merhabalar,

15/01/2012 tarihinde açılışını vermiş olduğumuz bir müşterimize sgk tarafından 5,300 liralık bi idari para cezası gönderilmiş, gerekçe olarakta yoklama sırasında 2 işçinin kaydı tespit edilmiştir. olayı şöyle özetlersem size ; iki ortaklı bi firma iken(şahıs firması) firmanın ismine bulunduğu ortak firmadan parasını alıp ayrıldı, diğer ortak kendi adına açılışı verdi içeri ve yoklama memurları geldi, yoklama memurlarının geldiği gün bahsi geçen iki işçide alacaklarını almak üzere işyerinde bulunuyorlardı, ve yoklama memurları bunların isimlerini tc lerini yoklama tutanağına yazıp gitmiş, tabi yoklama tutanağı benim elime ulaşmadığı için itiraz edemedim, çok sonradan fark ettim o zamanda itiraz süresini baya aştığımızı görünce artık cezanın gelmesini bekledim. aynı dönem içinde şubatta sgk işyeri açılış bildirgesi düzenleyip verdim, 3 tane işçi çalıştıracaktım fakat işyerinde oluşan aksaklıklar neticesinde bu olay 04/12/2012 ye kaldı, ve işçilerin girişini ancak o zaman yapabildim.

şimdi sizden ricam bu gelen cezaya nasıl bi itirazda bulunmalıyım, işçilerin yazılı yada sözlü ifadeleri alınabilir, kendileride o dönem zaten alacaklarını almak için geldiklerini beyan ediyorlar, mahkemeye gitsem kazanma şansım varmı yoksa direk sgk ya itiraz etsem kabul olunabilir mi.

yardımlarınız için simdiden teşekkürler
 
Ynt: SGK İDARİ PARA CEZASI

Önce SGK'ya yazılı itiraz ediniz, büyük ihtimalle itirazınız geçersiz sayılır, sonrası mahkeme yolunuz açık..
 
Ynt: SGK İdari Para Cezası

Alt işveren bir mükellefimizin şantiyede SGK Kontrol elemanlarının yapmış olduğu denetim esnasında çalıştırdığı işçilerin ifadeleri tutanakla tespit edilmiş ve işe giriş tarihleri ile aylık kazançları işçilerin ifadeleriyle tutanağa yazılmıştır. Kurum İlgili alt işverenden tespit yaptığı dönemler için EK AYLIK P.Hizm belgesi düzenleyip Kuruma tevdi etmesini yazıyla istedi. Vereceğimiz EK AYLIK PriM Hizmet Belgeleri için Kurum iDARİ Para Cezası tutarı 5510 sk 102/c-2 hükmü mü(Ek bildirge olması halinde bildirgede kayıtlı her bir sigortalı için asg ücr 1/8 i), yoksa 102/c-4 bend hükmü olan (Kurumun denetim elemanlarının tespti olması halinde asıl ya da ek olduğuna bakılmaksızın her bir belge için asgari ücretin 2 katı mı uygular. Ağzı yanmış meslekdaşlardan cevap yazmalarını rica ederim. zira şifahen kurumun farklı SGM İşv servis şeflerinden her iki yöndede görüş belirten oldu. benim kanaatim 102/c-4 hükmü icabedeceği yönündedir.
 

Benzer konular

Üst