fonradar

SGK İşe giriş ve çıkış bildiriminde az bilinenler !

Üyelik
29 May 2007
Mesajlar
8
Sanırım, 5510 Sayılı Kanunun 8.nci maddesine göre sigortalı tescil ve bildirimini bilmeyen yoktur meslektaşlarımızın arasında.

Benim burada paylaşmak istediğim şey ise; "Sosyal Sigorta işlemleri Yönetmeliği"nin 11.Maddesinin 3 numaralı bendinin "ç" fıkrası ile 25.nci maddesinin 2 numaralı bendi.

Eğer farklı Sosyal güvenlik Kurumu ünitelerine bağlı birden fazla işyeriniz var ise, bu işyerleri arasındaki personel giriş ve çıkışlarını süresi dışındada yapabilirsiniz. Nasılmı?

?Madde 11: İlk işyerindeki çalışmasına ait sigortalı işe girişbildirgesi Kuruma verilerek, tescil işlemi yapılmış olan sigortalının, "naklen" ve hizmet akdi sona ermeden aynı işverenin aynı yada başka ünitede tescil edilmiş diğer işyerinde çalışmaya başlaması veya işyerinin aynı il içinde başka bir ünitenin görev bölgesine nakledilmesi halinde yeni işyeri numarası üzerinden yapılan sigortalı işe giriş bildirgesinin yasal süresi dışında,?

Kuruma yapılan bildirimler de süresinde yapılmış sayılıyor.

Aynı zamanda Madde 25-(2)?ye göre de aynı şekilde nakil işlemi ile yapılan çıkış bildirimleri de yasal süresi dışında yapıldığında süresinde yapılmış sayılıyor.

Saygılarımla,
Ayhan AYDINLIK
 
Ynt: SGK İşe giriş ve çıkış bildiriminde az bilinenler !

Yararlı paylaşımınız için teşekkür ederiz.
 
Ynt: SGK İşe giriş ve çıkış bildiriminde az bilinenler !

Giris islemini bilmiyorum ama cikis isleminin suresi zaten yoktu
 

Benzer konular

Üst