personel maaş programı

SGK İşe giriş

arkadaşlar bir sıkıntım var...SGK girişi yapmam lazım...İşe giriş Bildirgesine girip ilgili kişinin tc kimlik numarasını girdikten sonra bana giriş için doldurmam gereken ekranı vermıyor...sadece kişinin tc kimlik numarası ve adı soyadı çıkıyor...Acaba bu kişinin son ayrıldığı yerden henüz çıkışı verilmemiş mi diye düşünmedim değil. yardımınıza ihtiyacım var

Ynt: SGK İşe giriş

Merhaba arkadaşlar.

Ben prefabrik konut için belediyeden ruhsat çıkardım.
Şu sıra zemin betonu yapılıyor.
Su basman ruhsatı ve daha sonra iskan alınabilmesi için, özel bina işyeri bildirgesi ve çalışan işçiler için SGK'ya primlerin ödendiğine dair belge gerekiyormuş.

Bunun için bölge SGK'ya işyeri bildirgesi verdim. E-bildirge için şifre verdiler.
1 işçi gösterdim. 15 gün çalışmış göstereceğim.

Bu işçi için giriş bildirgesini e-bildirgede mi dolduracağım?
E-bildirgeye girdiğimde ekranda "yeni form oluştur" butonu çalışmıyor, sönük duruyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: SGK İşe giriş

İnşaat için belirlenen enaz işçilik primlerini ödemelisiniz. Detaylı hesap için bir SMMM başvurabilirsiniz.

Henüz bir SMMM'ye başvuramadım ama bu konuda sormak istediğim bir konu var.

Ben arsama bir prefabrik konut yaptırıyorum.
Bana düşen iş; sadece zemin betonunu yaptırmaktı. O iş de 1 hafta sürdü ve 8.000 TL'ye maloldu.
Prefabrik montajı ise tamamen firmaya ait ve montaj elemanları firmanın işçisi. Yani, zaten sigortaları firma tarafından ödenmekte.

Temel betonun asgari işçilik oranı %9 olduğuna göre yaklaşık olarak 1 aylık taban ücret yeterli görünüyor.
Tabi eğer binanın komple değeri üzerinden asgari işçilik istenmezse.
Bu durumda firma ile olan sözleşmemi ve firmanın sigorta bildirimini belge olarak sunmam sorunu çözer mi?
Yoksa prefabrik konutun tamamı üzerinden işçilik göstermeye zorunlu muyum?