personel maaş programı

SGK işveren teşvik

611 kapsamındaki yayımlanan genelgeyi bulamadım birde şu sorum vardı.Şimdi 1 bayan işçi alıcaz teşvikten faydalanmak istiyoruz acabafaydalanabilirmiyiz.

2010/11 ay : 4 işçi
2010/12 ay: 4 işçi
2011/1 ayda : 4 işçi
2011/2 ayda : 6
2011/3 ay : 6
2011/4 ay : 6 işçi (3 tanesi çıkmış ) kalan 3

Ynt: SGK işveren teşvik

MELEK POLATLI ' Alıntı:
611 kapsamındaki yayımlanan genelgeyi bulamadım birde şu sorum vardı.Şimdi 1 bayan işçi alıcaz teşvikten faydalanmak istiyoruz acabafaydalanabilirmiyiz.

teşvikten faydalanabilirsin fakat işçinin işkur'a kayıtlı olması gerekiyor ve sgkya borcunuz olmaması gerekiyor

bir arkdaşım ortamayı tutturamıyorsunuz diyor nasıl hesaplama yapılmalı doğrusu nedir acaba

Çalışan sayınızın son altı aylık personel sayınızın altında olmaması gerekiyor diye biliyorum.
Saygılarımla.

işkur'a kayıtlı olma zorunluluğu yok arkadaşlar. eğer işkur'a kayıtlı ise ilave 6 ay daha veriyor.

18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan

Mesleki yeterlik belgesi sahipleri için kırksekiz ay süreyle,

Mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler için otuzaltı ay süreyle,

Mesleki yeterlik belgesi sahibi olmayan veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirmeyen veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarına katılmayanlar için yirmidört ay süreyle,

29 yaşından büyük erkeklerden

Mesleki yeterlilik belgesi veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirdiğine ilişkin belgesi olan veya bu niteliklere sahip olanlar için yirmidört ay süreyle,

Yukarıda belirtilen bu özelliklere hem sahip olup hem de Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsiz ise, ilave olarak altı ay süreyle,

Halen çalışan sigortalılardan 25/02/2011 tarihten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenler için oniki ay süreyle,

18 yaşından büyük olup mesleki yeterlilik belgesi olmayan, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirmeyen veya 25/02/2011 tarihinden sonra mesleki yeterlilik belgesi almayan veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirmeyip işe Türkiye İş Kurumuna kayıtlı iken girenler altı ay süreyle,

Bu teşvikten yararlanır.

Bu yazı ile arkadaşların dedikleri arasında farklılık var onlar sanırım işyerindeki toplam personel sayısının ortalamasına göre teşviklerden yararlanabilir miyiz diyor. Ama yazıda personel ortalaması diye bir yazı göremedim.

Yoksa ben mi yanlış anladım.. :)

MELEK POLATLI ' Alıntı:

Mayıs ayında işe alınacak kişi için hesaplama yaparsak, işyerinin önceki 6 ay bildirgelerinde görünen çalışan sayısı ortalaması 30/6=5 görünüyor. Bu sayının üzerinde işe alınacak çalışan için, gerekli şartları taşıdığı kadar süre kadar faydalanabilirsiniz. Sizin Mayıs ayında işe alınacak kişi ile birlikte sayınız 4 olacağından faydalanamazsınız.

Bir bilen varsa söylesin lütfen , engelli kadrosunda olanlar bu teşviğe dahil mi değil mi ...???????

hakankrl ' Alıntı:
MELEK POLATLI ' Alıntı:

Mayıs ayında işe alınacak kişi için hesaplama yaparsak, işyerinin önceki 6 ay bildirgelerinde görünen çalışan sayısı ortalaması 30/6=5 görünüyor. Bu sayının üzerinde işe alınacak çalışan için, gerekli şartları taşıdığı kadar süre kadar faydalanabilirsiniz. Sizin Mayıs ayında işe alınacak kişi ile birlikte sayınız 4 olacağından faydalanamazsınız.

eylül - 52
ekim - 56
kasım - 56
aralık - 56
ocak - 57
şubat - 55

şimdi buna göre ortalama 55 kişi çıkıyor. Şubat ayında herhangi bir giriş çıkış olmadığı için mart ayı itibariyle işe alınıp diğer şartları tamamlayan herkes teşvik kapsamında olacak yani , doğru mudur..?

Doğrudur. Bu mart ayında işe girenler için referans ortalama sayınız. Nisan ve sonraki aylarda teşvikli olarak işe alacağınız kişiler için ortalama sayılarınız değişecek.

Asıl zorluk da burada , diyelim mart ayında 11 kişi işe alındı, hepsi de teşvikten faydalanıyor.Mart ayı içinde de teşvik kapsamında olmayan 5 kişi işten ayrıldı. Nisan ayında kaç kişi faydalanacak?
Bir soru daha ; Nisan ayında teşvik kapsamında 3 kişi daha işe alındı, referans alınacak ortalama sayısı 58 oluyor , ortalama üzerinde oldukları için faydalanabilecekler mi?

ekim - 56
kasım - 56
aralık - 56
ocak - 57
şubat - 55
mart - 66 (5 çıkış )

Bence mart ayında işe giren 11 kişiden 6 kişi faydalanmaya devam edecek , nisan ayında girenler faydalanamayacak.
Diğer teşviklerde ortalama alınacak dönem sabitti , bu teşvikte bulmaca gibi. Genelge de çıkmadıkça uygulamak çok zor.

Çok haklısınız , genelgeyi çıkarmaya niyetleri yok sanırım. Çıkmadanda yararlandırmak istemiyorum. Sizin yararlandırdığınız oldu mu peki ..?

HAZELSU ' Alıntı:
Çok haklısınız , genelgeyi çıkarmaya niyetleri yok sanırım. Çıkmadanda yararlandırmak istemiyorum. Sizin yararlandırdığınız oldu mu peki ..?

Sizin sayıların önüne 8 ekleyin bendeki sayılar bu şekilde ve her ay 20- 25 giriş bir o kadar da çıkış oluyor. Böyle olunca uygulamak daha da zor. Mart ve Nisan ayları için ortalama altındaydı o yüzden henüz uygulamadım ama bir sonraki ay ortalama üzerine çıkacaktır, genelgeyi bekliyorum.

Umarım en kısa sürede çıkar , teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için :)