18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan
Mesleki yeterlik belgesi sahipleri için kırksekiz ay süreyle,
Mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenler için otuzaltı ay süreyle,
Mesleki yeterlik belgesi sahibi olmayan veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirmeyen veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarına katılmayanlar için yirmidört ay süreyle,
29 yaşından büyük erkeklerden
Mesleki yeterlilik belgesi veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirdiğine ilişkin belgesi olan veya bu niteliklere sahip olanlar için yirmidört ay süreyle,
Yukarıda belirtilen bu özelliklere hem sahip olup hem de Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsiz ise, ilave olarak altı ay süreyle,
Halen çalışan sigortalılardan 25/02/2011 tarihten sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenler için oniki ay süreyle,
18 yaşından büyük olup mesleki yeterlilik belgesi olmayan, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi veya Türkiye İş Kurumunca düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirmeyen veya 25/02/2011 tarihinden sonra mesleki yeterlilik belgesi almayan veya mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirmeyip işe Türkiye İş Kurumuna kayıtlı iken girenler altı ay süreyle,
Bu teşvikten yararlanır.