Sgk Nakil İşlemi - Hata

Üyelik
9 Eyl 2016
Mesajlar
62
Konum
İstanbul
Merhaba,

Holding bünyemizde olan şirketler ( Farklı tüzel şirketler ) arasında personel nakil işlemi yapmak istediğimizde ; “Sigortalı İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi (4a)” ekranında aşağıdaki şekilde uyarı alıyoruz. Grup şirketlerimizin hepsinin vergi kimlik numaraları farklı dolayısıyla sistemsel olarak hata olduğunu düşünüyoruz.


Nakil Giriş İşlemi : DİKKAT: Sigortalının çıkış yaptığı işyeri vergi no(veya mernisno) ile Nakil gideceği işyeri vergino(veya mernisno) aynı olmalı. Nakil Gideceği işyeri vergi no :732****62 Nakil Gideceği işyeri mernis no :0


Nakil Çıkış İşlemi : DİKKAT: Sigortalının giriş yaptığı işyeri tüzel kişi ise vergi kimlikno gerçek kişi ise tc kimlik no ile nakil geldiği işyerinin vergi/TC kimlik no aynı olmalı.. Nakil geldiği işyeri vergi no 836****453 . Nakil geldiği işyeri mernis no 0


böyle hata alan var mı ? nasıl işlemleri sürdürüyorsunuz
 
Nakil sadece aynı işverene ait şubeler arası olabilir. Grup şirketi dahi olsa her biri ayrı tüzel kişiliktir.
 
Nakil sadece aynı işverene ait şubeler arası olabilir. Grup şirketi dahi olsa her biri ayrı tüzel kişiliktir.

O şekilde bende düşündüm ama sonuç itibariyle aynı işverene ait bir şirket. Bu durumda çalışanın kıdem hakları aynı kalarak nasıl geçiş yapacağız ?

Çıkışını hangi koddan vereceğim bu durumda ben nakil yapıyorum sonuçta.
 
Siz nakil yapmıyorsunuz bir şirketten çıkarıp başka bir şirkete giriş yapıyorsunuz. ortakları ve ort payları aynı olsa dahi a şti ile b şti arası ancak işçi devir protokolü yapılarak haklar kaybolmadan çıkış/giriş yapılabilir.
Bunu şöyle düşünebilirsiniz; bugün a şti ve b şti aynı guruba ait olsa da yarın b şti başka birilerine satılabilir. b şti yeni ort. ancak protokol varlığı ile tazminatlardan sorumlu tutulabilir.
 

Benzer konular

Üst