personel maaş programı

Sgk Prim Borcu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Merhaba

Sskdan elimize gelen tebligatta 96 97 yılları için borç dökümleri yapılmış, ve gecikme faizi ile birlikte 8000,00 tl ye yakın bir borç istenmiştir. Firma tasfiye olmuştur. Ödeme dekontlarını bulmak mümkün değildir. Firma sahibi ödendiğini iddia etmektedir. Bu durumda ne yapabiliriz, borca itiraz edebilir miyiz ?

Teşekkür ederim Saygılarımla

Ynt: Sgk Prim Borcu

Borç tahsilat zaman aşımına uğramıştır. Daha önceden herhangi bir şekilde tebliğ edilip edilmediği araştırınız. Tebliğ edilmediyse zaman aşımını öne sürerek itiraz ediniz.

Çok Tesekkur ederim ,itirazı sosyal güvenlik kurumunami yoksa direk menfi tespit davası açarak mahkemeye mı yapmak gerekli acaba ?

Benzer durum başımıza gelmişti, SGK müfettişi itiraz edin demişti kuruma, ancak prim aslına değil sadece faizine, onlar yazılı açıklama yapmak mecburiyetinde itiraz dilekçenize istinaden, aksi halde aleyhlerine delil olur.

acziyet ' Alıntı:
Benzer durum başımıza gelmişti, SGK müfettişi itiraz edin demişti kuruma, ancak prim aslına değil sadece faizine, onlar yazılı açıklama yapmak mecburiyetinde itiraz dilekçenize istinaden, aksi halde aleyhlerine delil olur.

niye sadece faizine itiraz ediliyor anlamadım...

Kuruma itiraz dilekçesi mı vermemiz gerekli ustad ?

Sayın Antz,
İşin açığı Kurum zaman aşımını, amiyane tabirle pek sallamıyor. Dava açmanızı öneririm.

EYLÜLDURU ' Alıntı:
niye sadece faizine itiraz ediliyor anlamadım...

Sanırım SGK müfettişi sizden çok kurumu düşünüyor.
Zaman aşımı Prim aslı ve Gecikme zamları için geçerli olan bir haktır. Borç Zaman aşımına uğradığında SGK tüm alacağı Zaman aşımından dolayı ortadan kalkar.

2008 yılındaki bağkur prim borçlarının otomatik olarak silindiğini biliyorum. Tabiki o geçmiş olan günlerde silinerek.