Sgk Prim Ödeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan armin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1500 lira maaşım var.belgeleyebilme şansımda bulunuyor.banka için imzalı kaşeli maaş bildirme yazısı almıştım.maaşımın asgari ücret kısmı bankaya kalanı ise elden ödeniyor ve nihayetinde sgk ya asgari ücretten ödeniyor.gazetede okuduğum habere göre işçinin haklı fesih sebebiymiş.28 aydır bu iş yerindeyim.sözleşmemi fesh etsem ihbar ve kıdem tazminatımı alabilirmiyim? ihbar süresini çalışmak zorundamıyım? bağlı bulunduğum sgk müdürlüğü bana bu konuda yardımcı olabilirmi acaba? teşekkürler.

bu konulara ilk aşamada sgk değil bölge çalışma bakar.Eğer elinizdeki belge kaşeli ve firmayı temsile yetkili (imza sirküleri olan) bir kişinin imzası ile imza edilmiş ise bu kuvvetli delildir.Size tavsiyem elinizdeki belge ile ya bölge çalışma bakanlığına gidin ya da alo 170 i arayarak yardım isteyin.
Bu bir haklı fesih sebebidir.Kıdem tazminatı alabilirsiniz.Düşük yatan Sigorta primlerininde düzeltme talebinde bulunabilirsiniz ve tabi bunlar çok büyük bir ihtimalle mahkeme sonrası olacak şeyler. Çünkü sizin bu konuda haklı çıkmanız demek (iş yerinin bunu kabul etmesi) onları çok büyük sıkıntıya sokar. Büyük meblalarda cezalar gelecektir.sizin davanız emsal olacacağı bu haklar tüm personeller içinde uygulanacaktır. vs.vs.

not: Size kaşe ve imzalı maaş yazısını veren kişininde durumu çok içler acısı olabilir. (belki size güvenerek , belki saflığından o yazıyı vermiş ) bu da işin vicdan kısmı.