Sgk Prim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mortyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb değerli katılımcılar, bir konu hakkında desteğinize ihtiyacım var;
Öğretmenim, eşim özelde çalışıyor eş durumundan tayin talebinde bulunacağım, İşe giriş 12/12/2017, şart son 2 yıl içinde 360 gün prim, başvurular, 15-25 aralık 2018, başvuru tarihinde 360 gün doluyor fakat sistemde en son kasım ayının primi gözüktüğü için 350 gün prim gözükecek, eksik olan 10 günü sistemde nasıl gösterebiliriz, fprumlarda şöyle bilgiler var muhasebeden 10 gün için sigortalı işlem fişi alıp sgk ya başvurduğumuz takdirde sisteme yansıyacağı söyleniyor, böyle bir imkan varmı, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Hesap fişi denen bir giriş var. Burada mesela 15.12.2018 tarihinde giriş yaptırabilirsiniz. Ancak burada Ssk kayıtlardan bunu görür, fakat bu hizmet dökümünde görüneceğini sanmıyorum. (Hesap fişi girdikten sonra hiç bakmadım, belki de görünüyordur!)
Nerede görüneceği için önemli, buna kim nereden bakıyor? Eğer hizmet dökümünden bakıyorlarsa görünmeye bilir, Ssk'nın sisteminden bakıyorlarsa görünür.

Diğer bir yöntem var, 15.12.2018 tarihinde işverene 15 günlük (Kasımın onaylanmasının arkasından hemen!) sadece onun için aralık Aphb'sini onaylattırın, sonrasında bu şekilde hizmet dökümünde görünecektir, sonrasında da başvurunuzu yapın, kabul edilir edilmez, yada ocak ayında aralığın onaylamasına kadar sürede kalsın, aralık onaylanacağı zaman, 15 günlük olanı iptal edip 30 günlük olarak yapabilirler tekrar.

İşvereni ikna etmeniz gerekir, biraz meşakkatli olur.

Hocam ne kadar değerli bilgiler verdiğinizi ve verdiğiniz bu bilgiyle üzerimizden o kadar büyük bir yük aldınızki anlatamam, aksi bir durum da 10 ay mağdur olacaktık, bir çok müşavire ve muhasebeciye sordum fakat imkansız olduğunu söylediler, ALLAHIM razı olsun, çok teşekkür ederim, iyi akşamlar...