sigorta acentalığı

asiye

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2007
Mesajlar
157
arkadaşlar sigorta acentalığı yapmak isteyen bi tanıdığımız var.sadece şirket olması mı gerekli yoksa şahıs işl.de olabilirmi.bu kişi sigorta acentalığının yanısıra araba kiralama oto alım satımı gibi işlerlede uğraşmak istiyorlar.acaba hangisini kursak onlar için daha iyi olur ve bu işle ilgili olarak hangi beyannameler falan vermek gerekiyor.bildiğim kadarıyla kdv olayı yok.bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum tşk.ederiz.
 
Ynt: sigorta acentalığı

sn asiye;


Şirkette Olabilir şahısta ama sadece sigorta işiyle ilgilenebilir bahsettiğiniz oto kiralama işiyle ilgilenemezler bildiğim vermiş oldukları beyanname ise BANKA VE SİGORTA MUAMELE VERGİSİ BEYANNAMESİ her ayın 15 inde Kolay gelsin..
 
Ynt: sigorta acentalığı

Sigorta acentesi gerçek de tüzel de kişi olabilir. Sigorta acenteleri A acentesi ve B acentesi olarak 2 ye ayrılır. A acentesi poliçe tanzim eder ve tanzim ettiği poliçelerin BSMV sini ödemekle yükümlüdür, yani BSMV mükellefiyeti olur. B acentesinin ise poliçeleri sigorta şirketi tarafından tanzim edilir ve BSMV sini sigorta şirketi öder, bu nedenle BSMV mükellefi olmaz. Acenteliğin A mı B mi olacağına sigorta şirketi karar verir. Girişimci hangi faaliyette daha yoğun bulunacaksa onu açmasında fayda var, asıl işi oto alım-satım olup araçların sigortalarını yapmayı düşünüyorsa oto alım-satım şirketi kursun bir sigorta acentesini tali acentesi olsun acenteden poliçe üzerinden komisyon alsın derim. Sigorta acentesi kuracak bir kişinin mutlaka hazır portföyünün olması gerekir, sigortacılık biraz farklı , dükkanı açıp müşteri beklemekle pek olmuyor gördüğüm tecrübelere dayanarak. Genelde 1 seneye kapanıyor bu tür acentelik girişimleri. Mutlaka kurumsal portföy gerektiriyor.
 
Ynt: sigorta acentalığı

kalisper_a

açıklamaları doğru
Şirket olur ise başka bir ticarı faaliyet yapamaz
 
Üst