Sigorta Acenteleri Adına Kesilen Yedek Parça Ftr(Yazar Kasa)

Üyelik
23 Tem 2005
Mesajlar
76
Konum
TEKİRDAĞ
mükellef oto kaporta işi yapıyor. Bunun yanında sigorta acenteleri ile anlaşmalı servislik yapıyor. Sigorta acenteleri kendi adına kestirdikleri yedek parça faturalarını bizden çıkış yapmamızı istiyor çünkü fatura üzerindeki rakkamı bize ödüyor. bizde çıkışını yapıyoruz fakat yedek parça girişi yapmıyoruz. fatura acente adına kesiliyor.
Ben ise bu konuda yedek parça faturalarını kendi adımıza kestirip vergi dairesinede nihai tüketiciye satışı yapılmayacak stokta bulundurulmayacak diye bilgi verip yazarkasa kullanmadan işlem yapabilirmiyiz. Biliyorsunuz yedek parça satışlarında yazarkasa kullanılıyor. Bu durum biraz farklı değilmi arkadaşlar yazarkasa kullanmadan bu işi bitirebilirmiyiz mantıki olarak biter diye düşünüyorum. (Ayrıca sigorta şirketi yedek parça faturalarını ısrarla kendi adlarına kestiriyorlar bize bir suretini gönderiyolar biz faturanın fotokopisine istinaden giriş yapabilirmiyiz gerçi bu olmaz isim v.no vs farklı başkasının faturasını işleyemeyiz sonuçta) uygulama yapan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Düşüncelerinizi yazmanızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Bence en sağlamı yazar kasa kullanmanızdır. Benimde aynı durum başıma gedi. Bir süre. malı tedarik ettiğimiz firmalardan faturayı direk acenta adına alarak durumu idareye etmeye çalıştık. Ama ödemeyi bize yaptıkları için problem oldu. Nihayetinde yazar kasa kullanmaya başladık.
 
Üst