Sigorta Çakışması..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ya1934
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar mrb, kamuda memurluğu kazandım, öncelikle eğitim süreci var 5-6 ay kadar, bu süreçte eğt. mrk. sağlık sigortası yapılacak.. ancak 26 mart ta iş akdini tek taraflı fesh ettiğim eski şirketim henüz sigorta çıkışımı yapmamış ve yatırmaya devam ediyor,, şimdi 14 nisan pazartesi eğitim başlayacak, eski şirkette o hafta içi bildirim yapacagını söylüyor, sgk ya gittim sonuç alamadım, egt. mrk. bir kaç yerle görüştü, net olmamakla beraber sorun olmayacağını söyledi,, iki ayrı yerden sigorta yatması mümkünmü şimdi merak ettiğim bu, birisi aydınlatırsa çok sevinirim, vakit çok kısıtlı neler yapabilirim..

2 değil isterse 10 yerden sigorta yatabilir, kısıtlama yok.
Sana tavsiyem kamuda sözleşmenin yani maaşının başladığı günden 1 gün önce çıkışını yaptır. Böylece hiç boşluk vermemiş olursun emekliliğinde faydasını görürsün. Eğer 14 ünde başlıyorsa 13 ünde çıkışını yaptır. Hayırlı olsun

öncelikle cevap için teşekkür ederim, ben 14 ünde eğitime başlıyorum, henüz tam memur olarak başlamıyorum, biraz farklı süreç, eğitim sürecinde maaş falan yok sadece sağlık sigortası, çıkış yaptırma gibi bir durum söz konusu değil, eski iş yerimle problemli ayrıldım o sebeple şimdi beni dinlemiyorlar.. yani şu an eğitim mrk. bana sağlık sigortası yapabilir diğer şirketten devam etmesi bir şeyi degiştirmez değilmi.. şirket önümüzdeki hafta içi çıkış yapıcaz diyor..

Değiştirmez, hatta bırak devam etsin.
Haklarını (Tazminat, maaş, prim vs.) aldıysan çıkarken, çıkışını ne zaman yapacakları bence senin için önemli değil.

kamuda memur olarak çalışanlar 4-a olarak çalışamayacakları kuralını ihlal etmediğiniz sürece zararı olmaz.

Değiştirmez, hatta bırak devam etsin.
Haklarını (Tazminat, maaş, prim vs.) aldıysan çıkarken, çıkışını ne zaman yapacakları bence senin için önemli değil.

tazminat vs alamadığım için, haklı nedenle iş akdini tek taraflı fesh ettim avukat aracılığıyla.. şu an sıkıntım eğitim merkezinde bana senin sigortan devam ediyor,, çalışıyor görünüyorsun biz sigorta yapamıyoruz vs derlerse benim memurluk sıkıntıya girmesin bu sebeple tedirginim anladığım kadarı ile eski şirketin sigortayı yatırmaya devam etmesi pek bir şey ifade etmiyor, yani sıkıntı çıkmayacak gibi.. ayrıca çalışmayada başlamıyorum eğitim sürecinde sağlık sigortası olarak yapıyorlar.. içim rahat olsun mu... iş akdinin tarafımca fesh edildiğini gösterir resmi belge (noterden gönderilen) elimde.. memurluğuma engel olur korkusu var.. tşk ederim..

Eğitim merkezinde bulunduğunuz sürece sadece Gss ödenecek adınıza, bu durumda eski işyerinizin sizin adınıza prim ödemeye devam etmesi sizin faydanıza olan bir şey, zarar görmezsiniz. Ancak eğitim merkezi bunu problem eder mi bilemeyiz? SGK açısından bu problem değil, Eğitim merkezi açısından da problem olmamalı bence.
Ancak memuriyete başlamadan önce eski işyerinin çıkışınızı yapmış olsa iyi our, merkür2'nin de dediği gibi, bu memuriyetinize çalıştığınız kurum açısından problem olabilir.