Sigorta Günü Hakkında

işyerimde halen çalışıyorum muhasebeci yanlışlıkla örnek : 03.04.2014 tarihinde çıkışımı vermiş sonra tekrar 28.04.2014 tarihinde işe girişimi yapmış, ama 04.2014 dönemi bildirgesini 30 gün olarak tam ay çalışmış olarak göstermiş. Hizmet dökümünde de işe giriş çıkış tarihi yazmıyor. Yani hiç işe girmiş çıkmış gibi gözükmüyor. Sizce ileride işsizlik maaşına başvurmam gerektiğinde bişey olur mu? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Aslında 28.04 olarak girişini yapacağına sgkya bir dilekçe verse ve 03.04 tarihli çıkışın yanlışlıkla yapıldığını ve iptal edilmesini söylese iş çözülürdü.

SGK durumu tespit ettiği zaman nisan/2014 dönemine düzeltme verilmesini isteyecek.İdari para cezası çıkar düzeltmeden dolayı.Veya sgkya gidip durumu anlatın.Yanlışlıkla yapılan 03.04 tarihli çıkışı ve 28.04 tarihli girişi iptal ettirin.Bildirge yine 30 gün kalsın.Eğer çıkış ve girişi iptal etmezseniz bildirgeyi düzeltmenizi isteyecek sgk bu sefer sizin günleriniz eksik olacak nisan/2014 döneminde.

Tarihleri örnek olarak vermiştim sistemden baktığımda işten çıkış tarihi 19.09.2013 giriş tarihi ise 09.10.2013 vermiş olduğun cevap bu durum için de geçerlimidir. Nerdeyse 1 yıl geçmiş aradan hiç kurcalamasak mı ?

Arada 20 gün bir eksiğiniz oluyor.Aslında çok bir etkisi yok.Ama ileride sgk çıkış ve giriş bildirgelerini gördüğünde o aylarda olan bildirgeleri düzeltmenizi isteyecek.