Sigorta Poliçesi

rıza özbek

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
577
İşletme Defteri tutan bir eczane işletmesinin sigorta poliçesini ecza deposu karşılamıştır. Ecza deposunun karşıladığı sigorta poliçesini gider yazabilirmiyiz.Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.Hayırlı Günler dilerim.
 
sigorta poliçesi

Sigorta poliçesi işyeri ile sigorta şirketi arasında yapılan bir sözşleşmedir.Bu sözleşmelerde işyeri sahibi olarak düzenleneceğinden eczne sahibi tarafına düzenlenmiş olacaktır.Yıllık beyannamenizde sigorta primleri kısmında indirim konusu yapabilirsiniz.
Bilgi paylaştıkca güzeldir.
 
Poliçe ödemesini eczane sahibi yapmadığından gider yazamazsınız derim ben. Ecza deposunun cari hesabında gözükmeyecekse, ve Sayın MERT'in dediği gibi poliçe eczane sahibi adına düzenleneceğinden poliçe bedelini kimin ödedeği tespit edilemez derseniz karar size kalır. Ancak ben bedelsiz olarak poliçe temin edildiyse gider yazılamayacağı kanaatindeyim
 
Selamlar

Sayın Özbek; esasen cevap şu soruda gizli. eczanenin gider yazarsa eczane deposu yaptığı bu harcamayı ne olarak gösterecek. yoksa mükerrer mi gider gösterilecek. hem o işletmede hem bu işletmede.

@auditerin dediği gibi harcamayı yapan gider gösterip adına düzenlenen eczane iz bedeli bu sigortayı hesabında gösterebilir kanımca.

saygıyla
 
Sigorta poliçelerinde SİGORTALI ile SİGORTA ETTİREN aynı kişi olabileceği gibi farklı kişiler de olabilir. Farklı olması halinde 3. şahıs lehine bir sigorta var demektir ve primler SİGORTA ETTİREN tarafından ödenir. Bu durumda bedelini ödemediği poliçeyi eczanenin gider yazması mümkün olmasa gerek.
 

Benzer konular

Üst