Sigorta primi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mbu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbu

İyi günler. Asgari ücretten çalışmadığım halde sigorta primlerim asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Bu konuda hukuksal işlem başlatmak istiyorum. Başvuru için zaman aşımı süresi ne kadardır? Mahkeme lehimde sonuçlanırsa, geriye dönük olarak sigorta prim farklarım SGK'ya yatırılır mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ynt: Sigorta primi

degerli üye aynı konuda bende magdurum .
gerçek maaşımı ispat ettim şu anda mahkememim sonuçlanmasını bekliyorum.
ögrendigim kadarıyla primlerinizin eksik ve yanlış yatırıldıgı konusunda sgk ya dava açabilirsiniz veya dilekçede verebilirsiniz.

geriye dönük primleriniz mahkeme kararıyla düzeltilebilir bunun neticesinde sgk dan ve maliye den cezada yer

konuyu iyi bilen moderatörlerimiz bizi aydınlatırsa sevinirim .

bordroda görünen 950 brüt mahkeme kararıyla gerçek brütüm 3200 tl 20 ay çalışmışlıgım var ne kadar prim borcu ödenir sgk ya ve nekadar ceza yerler

teşekkürler cevaplayan arkadaşlara

İş kanununa göre zaman aşımı süresi 5 yıl Borçlar kanununa göre zaman aşımı süresi 10 yıldır. Avukatlar ile görüşmemde borçlar kanunu geçerli olacağıdır.

t.y. ' Alıntı:
İş kanununa göre zaman aşımı süresi 5 yıl Borçlar kanununa göre zaman aşımı süresi 10 yıldır. Avukatlar ile görüşmemde borçlar kanunu geçerli olacağıdır.

Tersi olmasın. Borçlar kanunu genel zaman aşımı 5 yıldır. İş kanunu is birçok konuda 5 yıl bazı konularda ise 10 yıldır.