Sigortalı Çalıştımaya Ara Verme Bildirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELENOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ELENOR

Katkı Sunan Üye
E-bildirge sistemi üzerinden Sigortalı çalıştımaya ara verme bildirimi yapacağım. Personel çıkışları 19 Şubat 2013. Bu bidirimde Başlama tarihi ve Bitiş tarihi var. Başlama tarihine 20 Şubat 2013 olarak yazdım ve kaydettim. Bitiş tarihi belli olmadığı için boş bırakıyorum. İşlemi daha önce yapanlar; yaptığım işlem yeterlimidir. Bildirimin alındığından nasıl emin olabilirim.
İyi çalışmalar...

Eğer tekrar sigortalı çalıştırmaya başlar iseniz aynı ekrandan bitiş tarihini revize etmelisiniz.

Sayın ELENOR yaptığınız işlemde başlama tarihini yanlış yazmışsınız.Eğer işçiler 19.02.2013 tarihinde işten çıktıysa başlama tarihi 19.02.2013 olacak.Son işçinin çıktığı tarih yazılır başlama tarihine.Daha sonra tekrar işçi çalıştırmaya başladığınızda bu işçinin işe giriş tarihinide bitiş tarihi kısmına yazacaksınız.Örneğin 01.04.2013 tarihinde tekrar sigortalı girişi yapılırsa bitiş tarihi kısmına 01.04.2013 yazıp güncelle diyeceksiniz.

Yani işin özü başlama tarihine son işçinin işten çıktığı tarihi bitiş tarihinede tekrar sigortalı çalıştırmaya başladığınız tarihi yazacaksınız.Çıktı almanıza gerek yok.

son işçi 19/02 çalıştığına göre işçi çalıştırmaya ara verme başlangıç tarihi 20/02 olur.

Şimdi kafam karıştı; Başlama tarihinin 19 Şubat mı yoksa 20 Şubat mı olması gerekir; Lütfen yardımcı olur musunuz.

[TABLE="width: 780, align: center"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 50%"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 600"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]
  • Sigortalı ara vermeye başlangıç tarihi olarak, işyerinin faaliyetine hangi tarihte ara verdiği yazılır.
  • Sigortalı ara verme bitiş tarihi olarak, işyerinin faaliyetine hangi tarihte tekrar başlayacağı(sigortalının çalıştırılmaya başladığı) tarih yazılır.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Siz buradan ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama "işyerinin faaliyetine hangi tarihte ara verdiği yazılır." diyor.Yani 19.02.2013 olacak çünkü o tarihte en son işçi çalıştı ve işyeri ara verdi faaliyete.Zaten 2. maddeyede bakarsanız bitiş tarihi olarak sigortalının çalıştırılmaya başladığı tarih yazılır diyor.Demekki başlangıçtada sigortalının çalıştırılmasına son verilen tarih yazılacak.

Ayrıca dilekçe verilmesine gerek yok.Bu işlemi yapmanız yeterli.

fabrikamızda 28.01.2014 tarihinde son işçimiz çıkışı verilecek ve sigortalı çalışmaya ara verilecek. Bu durumda ara verme e bildirgeden nasıl yapılacak ara verme tarihi 28.01.2014 başlama tarihi mi yazılacak. 28.01.2014 çalıştı ve o gün çıkış yapıldı işçiye aşağıdaki kısma 28.01.2014 mü yazılacak en son çalıştığı tarih mi

Sigortalı çalıştırmaya ara verme / başlama bilgileri ekranı:
Sigortalı çalıştırmaya ara verme başlangıç tarihi(gg.aa.yyyy)Sigortalı çalıştırmaya ara verme bitiş tarihi(gg.aa.yyyy)

[TD="colspan: 2"] [/TD]

fabrikamızda 28.01.2014 tarihinde son işçimiz çıkışı verilecek ve sigortalı çalışmaya ara verilecek. Bu durumda ara verme e bildirgeden nasıl yapılacak ara verme tarihi 28.01.2014 başlama tarihi mi yazılacak. 28.01.2014 çalıştı ve o gün çıkış yapıldı işçiye aşağıdaki kısma 28.01.2014 mü yazılacak en son çalıştığı tarih mi

Sigortalı çalıştırmaya ara verme / başlama bilgileri ekranı:
Sigortalı çalıştırmaya ara verme başlangıç tarihi(gg.aa.yyyy)Sigortalı çalıştırmaya ara verme bitiş tarihi(gg.aa.yyyy)

[TD="colspan: 2"][/TD]

Bu konu hakkında hep bir çelişki var.Şahsen ben en son işçiye çıkış verdiğim tarihi yazıyorum.Yani en son işçinin 28.01.2014 tarihinde çıkışını verdiysem ara verme başlangıç tarihi olarakta 28.01.2014 yazıyorum.Yıllardır bu şekilde yapıyorum bir sorun yaşamadım.Zaten eskiden bu işlemi dilekçe ile yaparkende dilekçe üzerine en son işçiye çıkış verilen tarihi yazıyorduk.

Merhaba
28.01.2014 te işletmede fiili olarak çalışma söz konusu olduğu için ve puantajda o gün de hesaplandığı için ara verme tarihinin 29.01.2014 olarak girilmesi gerekmekte. Bu konu ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız çünkü bildirimi yapma yükümlülüğünün olduğu ayda bildirge de verilmiştir. O nedenle sıkıntı olmaz. Ama fiilen çalışmanın olmadığı günün ara verme günü olarak girilmesi gerekiyor.

bencede 29 u olması gerekir. Çünkü 28 inde işçi çalıştırıyor oluyorsunuz ve ara verme durumu yoktur

bence de işçinin son çalıştığı tarih ara verme tarihi olamaz, henüz çalışma devam ediyorken. ara verme tarihi işçi çalışmayan ilk gündür, o da son işçinin çıktığı günden sonraki gün olur.

bu arada sayın ELENOR sgk.'ya ayrıca dilekçe vermeye gerek yok, çıktı almak da şart değil, ama printscreen ile ekran görüntüsünü kaydedebilirsiniz, her ihtimale karşı.

Eskiden dilekçe ile ara veriyorduk.Dilekçeye ".../.../...... tarihi itibariyle işçi çalıştırmaya ara verdiğimizden ..........." diye yazıyorduk.Dilekçeye işçinin çıktığı tarihi yazdığım için burada da aynı sistemi uygulamaya devam ediyorum.Herkes kendine mantıklı geleni yapsın tabi ki.

Ekran görüntüsü almanın bir yararı olacağını sanmıyorum.Çünkü onun üzerinde her türlü oynama yapılabilir.Kabul edilebilir bir kanıt olacağını sanmıyorum.