personel maaş programı

sigortalı işe giriş bildirgesi

kalisper_a

Tanınmış Üye
arkadaşlar 21,04,2006 tarihinde daha önce ssk işyeri numarası olmaya bir mükellefim işçi çalıştırmaya başladı.İşyeri tescil numarası için gerekli evrakları vermiştim.bu süreden itibaren 30 gün içerisnde çalıştırılacak işçinin sigortalı işe giriş bildirgesini içeri vermem gerekiyor ancak bugün 19 mayıs ve c.tesi de tatil olduğundan p.tesi vermemde herhangi bir ceza işlem uygulanırmı şimdiden teşekkür ederim

İlk olduğu için sanırım e-bildirge şifreniz yok.

Postaneler cumartesi günleri öğleye kadar faaliyette oluyor. Yalnız hafta içi ücret tarifesinin iki katı posta ücreti alıyorlar.

Bulunduğunuz şehirdeki postanenin cumartesi açık olup olmadığını bir soruşturun bence.

sayın biricik

sayın biricik;
sanırım benim sorumu yanlış anladınız ben aylık prim hizmet belgesinden söz etmiyorum sigortalı işe giriş bildirgesinden söz ediyorum saygılarımla

Bugün (19.05.2006) Sigortaya verilen işyeri bildirgesinde "sigortalı çalıştırılmaya başlanacak tarih"ten itibaren olan 30 günlük sürenin son günüyse ve bugün resmi tatilse (SSK kurumu bugün çalışmıyorsa) işe giriş bildirgenizi pazartesi günü cezasız olarak verebilirsiniz bence.

Ya da Biricik'in dediği gibi bugünden bildirgeyi postaya verin. Pazartesi günü de bildirgenin bir suretiyle SSK'ya gidip durumu soruşturun, hangisi işinize geliyorsa ona göre terciht şansınız olur en azından.

Saygılarımla,

Merhaba,

Ben sizi gayet iyi anladım. Sigortalı işe giriş bildirgeleri de internetten verilebiliyor. İşçinin daha önceden sigorta numarası varsa tabi. Birde e-bildirge için şifreniz varsa.

Eğer işçinin ssk ya ilk kaydıysa posta ile göndermelisiniz. Bunu kastetmek istedim. Öneri olarak da içinizin rahat olması için postanenin Cumartesi günü açık olduğunu (öğlene kadar) Hatırlattım sadece.

Saygılarımla.