Sigortalı İşe Girişe Şekil Yönünden Ceza

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sidar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaş malümünüz 5510 başımızı çok ağrıtacağı benziyor 31.10.2008 tarihinde süresinde kuruma posta yolu ile gönderdiğimiz sigortalı ilk işe giriş bildirgesini eski formattan verdiğimiz gerekçesi ile asgari ücret tutarında ceza yazdılar.. 01.10.2008 tarinde yürürlüğe giren yasaya dayanarak kestiklerini sölüyorlar ancak kendi sistemlerinden 15.10.2008 tarihine kadar çıkan girişler bile eski formattan itiraz veya dava konusunda yardımlarınızı bekliyorum çok tşkler... ??? ??? ???

Ynt: Sigortalı İşe Girişe Şekil Yönünden Ceza

Keşke bildirgeyi servisten sevk ettirerek ve evrak sevisine bırakıp örneğine sayı alarak alma şansınız olsayıdı. Böyle bir cezada ilgili servis şefinin evrağın uygun olmadığı halde neden sevk ettiği ile ilgili itiraz yapılabilinirdi..

İtiraz ve dava konusu her zaman hakkınızdır tabiki.Ama unutmayın gelen cezalar 15 gün içinde ödenirse 1/4 indirim hakkınız var.Bu durumda bu hakkınızdan da mahrum kalabilirsiniz.Kararınızı buna göre verin derim.Saygılar.

İşe Girişler onaylanıp bana posta yolu ile tekrar gönderilmiş. onaylı bildirge var benim elimde

Yazdıklarınızdan hiç birşey anlamadım ilk işe giriş te olsa tekrar da işe giriş olsa posta ile gönderme halen devam ediyor kesilen cezadan anladığım kadarı ile işe giriş bildirgesindeki belge düzenleme tarihi ile işe giriş tarihini aynı tarih yaptınız yani işe giriş tarihi 1 gün veya daha sonrası günlerde olmalı idi bildirgeyi dikkatli inceleyin eğer işe giriş tarihi sonraki günlerse gelen cezada bir yanlışlık var posta yolu devam ediyor çünkü eğer aylık bildirgeyi posta ile gönderseydiniz ceza gelirdi fakat işe girişler veya işyeri tescili posta ile oluyor

Sayın Kızıldereli,sanıyorum konuyu yanlış anladınız.Sorun giriş tarihi ile alakalı değil.Bildirge formatında sorun var.Yeni kanunda işe giriş bildirgesinin formatı değişti.Sayın sidar,eski formattan işe giriş doldurmuş.Yeni formattan olması gerekiyor diye ceza yemiş.Kendi savunması da sitede de giriş verdiğin de eski formattan onaylıyor yönünde.Fakat bu savunma bence geçerli olamaz.Sonuçta bir kanun yayınlanmış ve biz buna uymak zorundayız.Onlar siteyi güncellememiş olabilirler,sonuçta eski formatta olsa siteden yapılan giriş onları bağlar,bizi değil. Ama bildirgeyi kendimiz veriyorsak yeni format düzenine uymak zorundayız.Yanlışım varsa lütfen düzeltin,teşekkürler.Saygılar

Kağıt olarak tamı format değişti yeni format elinizde varsa bir örnek gönderebilirmisiniz
Teşekkürler
Bu konuyu yani kağıt ortamında işçi giriş bildirgesinin değiştiğini

twolf ' Alıntı:
Sayın Kızıldereli,sanıyorum konuyu yanlış anladınız.Sorun giriş tarihi ile alakalı değil.Bildirge formatında sorun var.Yeni kanunda işe giriş bildirgesinin formatı değişti.Sayın sidar,eski formattan işe giriş doldurmuş.Yeni formattan olması gerekiyor diye ceza yemiş.Kendi savunması da sitede de giriş verdiğin de eski formattan onaylıyor yönünde.Fakat bu savunma bence geçerli olamaz.Sonuçta bir kanun yayınlanmış ve biz buna uymak zorundayız.Onlar siteyi güncellememiş olabilirler,sonuçta eski formatta olsa siteden yapılan giriş onları bağlar,bizi değil. Ama bildirgeyi kendimiz veriyorsak yeni format düzenine uymak zorundayız.Yanlışım varsa lütfen düzeltin,teşekkürler.Saygılar
: yanlışınız yok haklısınız ancak o süre içinde yeni formata ne programıız uygundu nede elimizde bildirige vardı kaldı ki bu duruma sadece bir kurum(malatya ssk müdürlüğü) ceza yazabiliyor diğer kurumlarada sordum kesinle yazılmaz sonuçte herşey aynı olduğunu sölüyorlar ve aynı kurum herkesede cezayı yazmıyor sadecece işçi sayısı fazla olan firmalara yazıyor durum böle oluncada tabi insan stersleniyor...

Haklısınız sayın Sidar.O zaman itirazınızı yapın,komisyon incelesin,olumlu veya olumsuz bir yanıt gelecektir mutlaka.Ama dediğim gibi indirim hakkınızı kaybedebilirsiniz.Karar sizin.İnşallah kaldırılır ne diyeyim.Geçmiş olsun.Saygılar.

Sayın Kızıldereli yeni format olsa dahi işinize yaramaz. 01.10.2008 tarihinden itibaren Tekrar Girişler 01.11.2008 tarihinden itibaren de ilk girişler internet ortamında yapılmak zorunda. Bu zorunluluğa uyulmadığı durumunda Asgari ücret tutarında İPC kesiliyor. İlk tescil yapılır yapılmaz şifre talebine başvurulmalı yoksa cezalarrr :)