Sigortalılık Hallerinin Çakışması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan addict
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

addict

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar,

Ltd şirket ortağı başka bir şirkette 4/a kapsamında işe başladı. Aynı zamanda diğer şirkette ortaklığı devam ediyor 4/b kapsamında primlerini ödüyor. 5510 madde 58 e göre önce başlayan sigortalılık esas olması gerektiğini düşündüğüm için 4/b sigortalılığı devam ettiği sürece 4/a kapsamında sigorta primi ödememek istemediğimi SGK ya ilettim. Kısım şefi hayır ödeyeceksin dedi müdür ile görüştüm oda aynı şekilde Kısa ve uzun vadeli işçi ve işveren primlerinin hepsini ödeyeceksiniz cevabını verdi.
Benim kafama takılan bu yasaları ben mi yanlış anlıyorum yoksa kurum işine geldiği gibi mi anlıyor.
Bana göre 4/a sigortalısına Stopaj + Damga Vergisi harici kesinti olamamalı
İşsizlik Sig. primi ise ayrı bir boyut
SGK nın işe giriş bildirgesinde prim seçeneği yok hepsi zorunlu işaretlesem ödemek zorunda kalacağım
SGK ya girişini bildirmesem EK-1 EK-2 Bildirgeleri ne olacak içinden çıkılmaz bir muamma

Bildiğim kadarıyla bu çeşit işlem sıkça karşılaşılan bir durum .

bu konu ile ilgili çalışması veya bilgisi olan arkadaş var mı? Paylaşır iseniz sevinirim.

Selamlar Saygılar

Ynt: Sigortalılık Hallerinin Çakışması

SSK çakışma halinde kesilen primleri hem işçi hem işveren hisselerini iade ediyor.
Kimse ne yaptığını bilmiyor.

addict ' Alıntı:
Arkadaşlar,

Ltd şirket ortağı başka bir şirkette 4/a kapsamında işe başladı. Aynı zamanda diğer şirkette ortaklığı devam ediyor 4/b kapsamında primlerini ödüyor. 5510 madde 58 e göre önce başlayan sigortalılık esas olması gerektiğini düşündüğüm için 4/b sigortalılığı devam ettiği sürece 4/a kapsamında sigorta primi ödememek istemediğimi SGK ya ilettim. Kısım şefi hayır ödeyeceksin dedi müdür ile görüştüm oda aynı şekilde Kısa ve uzun vadeli işçi ve işveren primlerinin hepsini ödeyeceksiniz cevabını verdi.
Benim kafama takılan bu yasaları ben mi yanlış anlıyorum yoksa kurum işine geldiği gibi mi anlıyor.
Bana göre 4/a sigortalısına Stopaj + Damga Vergisi harici kesinti olamamalı
İşsizlik Sig. primi ise ayrı bir boyut
SGK nın işe giriş bildirgesinde prim seçeneği yok hepsi zorunlu işaretlesem ödemek zorunda kalacağım
SGK ya girişini bildirmesem EK-1 EK-2 Bildirgeleri ne olacak içinden çıkılmaz bir muamma

Bildiğim kadarıyla bu çeşit işlem sıkça karşılaşılan bir durum .

bu konu ile ilgili çalışması veya bilgisi olan arkadaş var mı? Paylaşır iseniz sevinirim.

Selamlar Saygılar
Bunun için sgk ya bildirimde bulunmanıza gerk yok diye düşünüyorum bildirimde bulunursanız sgk ya ödeme yapmak zorunda kalırsınız sizin dediğiniz gibi stopaj+dv hesaplanıp maaşı ödenir sosyal güvencesi zaten mevcut

4/b devam ederken 4/a girişinin yapılması hatadır.