Sigortalılık Sürecinin Başlaması

  • Konbuyu başlatan TAMER00
  • Başlangıç tarihi
T

TAMER00

Ziyaretçi
şu anda emekli sandığına bağlı olarak öğretmenlik yapıyorum. 1992 senesinde stajyer olarak ssk da 3-5 aylık prim ödemişliğim bulunmakta. emekli sandığındaki başlangıcım ise 1996. emekli olabilmem için gerekli olan sigortalılık sürem 1992 de mi yoksa 1996 da bı başlar. İkincisi 1992 deki primlerimi nasıl birleştirebilirim...
 
Ynt: sigartalılık sürecinin başlaması

merhaba
ssk günü kadar geriye gider
hizmetleri birleştirmek için belge vermeniz gerekir
 
Ynt: sigartalılık sürecinin başlaması

1992 yılındaki sicilnumaranızla www.ssk.gov.tr adresinden günüze bakarsanız orada gününüz olup olmadığını görürsünüz . Ama stajerliğinizde priminizi okul karşıladı ise bu emeklilik gününe eklenmez. Böylecede dilekce verip birleştirmenize gerek kalmaz. 92 yılında gününüz olup olmadığına internetten bakıp öyle işleme başlamanız daha iyi olur.
 
Ynt: sigartalılık sürecinin başlaması

Seda hanımda belirtmiş ama biraz daha açarsak; staj yapan öğrenciler için Mesleki Eğitim Kanununun 25. maddesinde belirtildiği üzere, 506 sayılı Kanunun iş kazaları ve meslek hastalıkları ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır. Yani yaşlılık, malüllük ve ölüm sigoratası pirimleri yatmaz. Dolayısı ile stajdaki sigortalılık yaşlılık aylığı hesabında dikkate alınamaz.
 
Ynt: Sigortalılık Sürecinin Başlaması

belirtmiş olduğunuz üzere hizmet dökümümde ssk primleri gösterildiğine dair bilgiler mevcut. ama tabii ki stajyer olarak. öyleyse sizin söylediğinizden anladığım sigortalılık süresi emekli sandığına ilk kayıtlı olduğum 1996 da başlayacak...
 
Ynt: Sigortalılık Sürecinin Başlaması

Merhaba,

SSK'da yaşlılık, malüllük ve ölüm sigortası için prim ödenmiş olması gerekli , yani Staj daki işe başlama sadece numaralı amaçlı kalıyor.
 

Benzer konular

Üst