siğortalının hasta raporu?

Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
29
arkadaşlar merhaba...
işyerimizdeki bir işçi arkadaşımın durumunu izah etmek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
işçi arkadaşımız bi rahatsızlığından dolayı vizite alıyor. aldığı tarih : 18.04.2005.(raporda bulunanları yazıyorum.) tedavisinin bittiği tarih ve saat: 27.04.2005
çalışabileceği tarih : 27.05.2005
ben işveren olarak bu arakadaşın vizite aldığı (18/04/2005) tarihinden itibaren raporlu gösterdim. bu arkadaşım s.s.k dan sadece (27/04-27/05) tarihleri arasında raporlu gözüküp 1 aylık ücret ssk dan alabiliyor.
ve diyor 18.04-27.04= günlerin ücretini ise işverenden almalıyım demekte?
sizden öğrenmek istediğim. viziteye çıktığı gün:18/04/2005 - tedavisinin bittiği tarih 27/04/2005 iki tarih arasındaki günleri işveren mi? ödemeli yoksa s.s.k mı?
selam ve saygılar...
 
ssklı hasta

arkadasım
tarıhlerde bı tutarsızlık varmıs gıbı geldı bana ama;
yinede o tarıhlerde hastanın raporu varsa sskdan.ssk calısamadıgı gunlerın parasını öder işverenten tekrar tahsıl ıcın basvurması yanlıs.
 
tarihte evet bir tutarsızlık göze çarpıyor,ancak ssk kanunu derki raporun ilk 2 gününü işveren ödemek zorunda ve geri kalanlarıda ssk öder.Siz bordroda 2 günlük raporu ödemek durumundasınız ve geri kalanı işçi ssk'dan tahsil eder.teşekkürler.
 
EGER İŞÇİNİZ 18/04/2005 TARİHİNDE SAGLIK KURUMUNA GİRİŞ YAPTIYSA ZATEN RAPORDA O TARİH ESAS LALINIR VE İŞÇİ 18/04/2005 İLE 27/05/05/2005 TARİHLERİ ARASINDA ÜCRETİNİN SSK DAN ALIR .AMA RAPORDA SADECE HASTAHANEYE YATIŞ TARİHİ YANİ 27/04/2005 YAZILMIŞ İSE O ZAMAN YAPACAK BİRŞEY YOK 1 AYLIK ÜCRET TAHAKKUK EDER.
 
506 sayılı kanununa göre SSK geçici iş görmezlik ödeneğini raporun 3. gününden itibaren öder, yani ilk 2 günü ödemez ama işveren öder diye birşeyde yok.Eğer istemez ise işveren de ödemeyebilir.Böyle bir zorunluluk yok. SSK İl Müdürlüğünden aldığımız cevapta bu yöndedir.
 
işveren gerçekten işverense öder yok eğer işçiemen ise işçinin isterse kanını bile emer bu 2 gününe de göz diker,ssk'yı da ödemez,asgari ücrettende gösterir v.b. ama işçiye fazla taviz vermemek kaydıyla ufak tefek olumlu yaklaşımınız bile misli ile size geri döner aksi halde zarar misli ile döner bunu da unutmayın.teşekkürler.
 
eren' Alıntı:
işveren gerçekten işverense öder yok eğer işçiemen ise işçinin isterse kanını bile emer bu 2 gününe de göz diker,ssk'yı da ödemez,asgari ücrettende gösterir v.b. ama işçiye fazla taviz vermemek kaydıyla ufak tefek olumlu yaklaşımınız bile misli ile size geri döner aksi halde zarar misli ile döner bunu da unutmayın.teşekkürler.

Geçici iş göremezlik

MADDE 48. - İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü üzerinden ödenir.
Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir.

KANUN AÇIK ARADAKİ FARKİ İŞVEREN AYLIK ÜCRETTEN MAHSUP EDER
 
İşverenin raporların 2 gününü ödemesi diye bir yükümlülüğü yoktur.
506 sayılı Kanunun 37. maddesinde " ....... geçici iş göremezliğin 3. gününden başlamak üzere .... " ifadesi mevcuttur.
 
Arkadaşlar Merhaba;

Yazmış olduğunuz yazıların hepsini okudum.Ama bir sonuca varamadığımızı görüyorum.Sayın Koyuncusan bu durumda almak istediği cevapta çelişkiye düşecek gibi.Şöyle ki;
Alınan raporda 3 bölüme dikkat etmeliyiz.1.Bölüm Viziteye çıktığı Tarih bölümüdür.Bu bölüm aynı zamanda tedavisine başlandığı bölümdür.2.Bölüm ise Tedavisinin bittiği tarihtir.3. Bölüm de çalışmaya başlayabileceği tarihtir.
Sayın Koyuncusan sizin yapacağınız işlem raporundaki viziteye çıktığı tarih ile çalışabileceği tarih arasındaki gün kadar süreyi raporlu göstereceksiniz.Eğer çalışmış olduğu gün ile raporu arasında fark var ise bunun nedenini isteyen bir yazıyı kendisine verin.Mazeret dilekçesini kabul ediyorsanız bu günleri karşılarsınız.Eğer ele avuca gelen bir nedeni yok ise bu günleri kesersiniz.Önemli olan burada İnsan Kaynakları faktörünü iyi dengelemektir.

Kolay gelsin.
 
sevgili arkadaşlarım...
konuya tam cevap alamdığımı belirtmek isterim. tarihte bir yanlış olmadığını da söyleyebilirim. rapordaki tarihi aynen yazdım. belki de meramımı tam anlatamadım... özetle belirtmek gerekirse...
işçi arkadaşımız s.s.k da 27/04--27/05 arasındaki bir aylık iş görememezlik ödeneğini alıyor. 18/04--27/04 tarihlerin arasını ise işveren ödemeli demekte... bende diyorum ki ben işveren olarak sana 18/04 /2005 tarihinde vizite verdim. o günden itibaren raporlusun. raporlu olduğun günlerin ücretini git ssk dan al...hangimiz doğru yapıyoruz onu soruyorum?
selamlar.... :)
 
raporu hangi gün başlamış ve hangi gün sona ermiş ise bu süre aralığını tabiki raporu, vizite kağıdı ve işverenin vereceği bir yazılı kağıt(antetli ve şu tarihler arasında çalışmamıştır diye belirtilen) ile ssk'ya müracaat eder ve parasını alır.İşverenden para taşep edemez.Teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst