Sigortalının Kendisi Bildirmesi...

Kaan Korkmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Ara 2006
Mesajlar
195
5510 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalılar çalısmaya basladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde, sigortalı olarak çalısmaya basladıklarını örneği Sosyal Sigorta ?slemleri Yönetmeliği ekinde yer alan ?Sigortalı Bildirim Belgesi? ile Kuruma bildireceklerdir.Sigortalının kendini bildirmemesi, sigortalı aleyhine delil teskil etmeyecektir.

Bu bildirimi yapmamanın işveren adına bir cezai müeyyidesi var mı acaba ?
 
Ynt: Sigortalının Kendisi Bildirmesi...

Sigortalıyı bağlayan bir uygulama.
 
Ynt: Sigortalının Kendisi Bildirmesi...

bu güne kadar mükellefe böyle bir cezanın geldiğini ne gördüm ne de duydum. sevgili ogünün de dediği gibi sigortalıyı bağlaya birdurum sözkonusu.
 
Ynt: Sigortalının Kendisi Bildirmesi...

bu konu geçen yıl benimde kafama takıldı araştırdım ama kanun maddelerinde vs... bu konuyla ilgili bi ceza göremedim.
Bende direk SSk memurlarına gidip sordum
Bu konu sigortalıyı bağlıyo size bi cezası yok dediler. Ne kadar güvenilirdir memurlar bilemiyorum artık
Bende hiç bi çalışanımıza bu belgeyi doldurup SSK ya ver bunu demedim. Uygulamadım yani hiç. :)
 
Ynt: Sigortalının Kendisi Bildirmesi...

5510 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalılar çalısmaya basladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde, sigortalı olarak çalısmaya basladıklarını örneği Sosyal Sigorta İslemleri Yönetmeliği ekinde yer alan ?Sigortalı Bildirim Belgesi? ile Kuruma bildirilmemesinin sigortalı ve işveren yönünden bir cezai sorumluluğu yoktur.Bildirimden amaç,sigortalı bildirimi ile işveren bildirimini karşılaştırmak, farklı bildirim halinde işveren ile yapılacak yazışma ile farklılığın giderilmesi ve kayıt dışı istihdamın önlenmesidir.
 
Ynt: Sigortalının Kendisi Bildirmesi...

Biz bu bildirimi tüm personellerimizde uyguluyoridik. Fakat Şubat ayında işe alınan bir personelimiz ilgili formu ssk ya götürdüğünde, ssk memurları formu gerek yok diye almamışlar.
 

Benzer konular

Üst