uyumsoft

Sigortam kesildikten sonra kaç gün daha sağlık hizmeti alabilirim?

28 şubat 2011 itibari ile işten çıkartılıyorum en geç 20 nisana kadar da doğumum olacak sigorta ile anlaşmalı özel bir hastanede doğum yapacağım doğum ücretini sigorta karşılar mı?

Ynt: Sigortam kesildikten sonra kaç gün daha sağlık hizmeti alabilirim?

berna222 ' Alıntı:
28 şubat 2011 itibari ile işten çıkartılıyorum en geç 20 nisana kadar da doğumum olacak sigorta ile anlaşmalı özel bir hastanede doğum yapacağım doğum ücretini sigorta karşılar mı?

Geriye dönük 30 gün prim ödemesi olanlar işten çıktıktan sonra ----> 10 gün
Geriye dönük 90 gün prim ödemesi olanlar işten çıktıktan sonra ----> 90 gün
daha işçi ve bakmakla yükümlü olunan ailesi yararlanır

eğer işsizlikten yararlanma durumunuz var ise talepte bulunmanızda fayda var, işsizlik ödeneği aldığınız süre boyunca sağlık hizmeti alırsınız..

Bu süreler 1 takvim yılı için geçerli değil mi?

Y.Yildiz ' Alıntı:
Bu süreler 1 takvim yılı için geçerli değil mi?

hizmet akdinin sona erdiği tarihten geriye dönük olarak hesaplanır, takvim yılı diye bir şey söz konusu değil..

Geriye dönük son 1 yıl içerisinde diye sorsam daha anlaşılır olacak sanırım.

Sayın Y. Yıldız işten ayrıldığınız tarihten geriye doğru bir yıl içinde 90 gün prim ödemeniz varsa, işten ayrıldığnız tarihten sonra, 90 gün sağlık yardımından faydalanabilirsiniz.Ayrıca bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerde faydalanabilir 90 gün boyunca.

Ayrıca bu 90 günlük süre toplam gün sayısıdır.Arada sigortadan çıkış - giriş olup olmaması önemli değildir.

Bende öyle biliyordumda teyit etmek için sormuştum ancak ilk sorumu yanlış sordum, tşk.

Biraz geç kaldım ancak keşke doğum öncesi rapor alsaydınız. İşverenin kaybı olmaz sizinde böyle dertleriniz olmazdı. Üstelik işgörememezlik ödeneğinden faydalanırdınız. İşvereninizi ikna etme durmunuz varsa söylediğim şekilde yapın.