Sigortasız Eleman Hakları

Sigortalı çalışmış olsa idiniz ve işv. sizi işten çıkarmış olsa idi bazı haklarınız olurdu.
 
şikayet ettim bugun sgk dan geldiler . yarın işverene kagıt gidecek. benim ne gibi haklarım devreye gırecek acaba
 
İşyerine giden müfettişler, sizin belirttiğiniz tarihlerde çalışmış olduğunuzu tesbit ederlerse,
işverene bu usulsüzlüğü için ceza uygulanır, sizin kazanımınız da o döneme ait sigorta primlerinizin tahsil edilerek prim gününüze eklenir çalışma süreniz.

25.05.2016 da ne oldu, ayrıldınız mı, işten mi çıkarıldınız, kıdem tazminatı ödendi mi? Ayrıldıysanız neden ayrıldınız, işten çıkarıldıysanız neden çıkarıldınız sorularının yanıtına göre haklarınız değişiklik gösterecektir.
 
ayrılmadım hala çalışıyorum ama bugun geldi müfettişler.yarın şikayet ettıgımı ogrenecekler. ben kendım işten cıkarsam ne olur pekı yarın?
 
ben bi arkadasımla burda calısıyodum. o tazmınatını alamadıgı ıcın sıkayet ettı 24.05.2016 tarıhınde arkadasımın sıkayet ettıgını ogrendıler ve oyuzden benım sıgortasız calıstıgımı ogrenmesınler bende gıdıp sıkayet etmıyım dıye benım de 25.05.2016 da sıgortamı baslattı. yani daha açık söylersem eger; 09.11.2015 işe baslama tarıhım-- 17.04.2016 şikayet ettiğin tarih-- 25.05.2016 sigortamı baslattıgı tarıh
 
İşsiz kalma sebebiniz nedir? Siz mi ayrıldınız, işten mi çıkarıldınız?
görünen o ki, elde edebileceğiniz tek kazanım, siz de aynı yönde şikayette bulunup, o bahsettiğiniz dönemde çalıştığınızı ıspatlayabilirseniz, ilgili kayıtdışı çalışma sürenizin sgk prim gün sayınıza eklenmesi olacaktır.
 
henüz işten çıkarılmadım ve çıkmadım çünkü daha şikayet ettiğimden ve bugun müfettişlerin geldiğinden haberleri yok. ama yarın öğrenecekler. işten ben kendı isteğimle yarın çıkarsam haklarım elımden mı alınır?
 
İşten kendi isteğinizle , haklı bir sebep belirtmeden çıkacak olursanız o merak ettiğiniz haklarınızı almaktan vazgeçmiş olursunuz.
 
Üst