Ynt: sınav hakkı
Tekrar Sınava Girebilme
_________________________________________________
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ
Tarih 04/10/1997
Sayı 23130
Kapsam
....
Madde 21- Yeminli Mali Müşavirlik Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde üç sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 den az not alınan konuları kapsar.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olamayanlar ise sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde dört sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 dan az not alınan konuları kapsar.
Bu sınav haklarını süresi içinde kullanamayanlar veya başarılı olamayanlar bir daha meslek sınavlarına alınmazlar.
......
_________________________________________________
Siz ilk sınava temmuz/06 da girdiniz sonuçların ilanı eylül/06 gibi gerçekleşir eylül/06 dan itibaren 2 yıl eylül/08 gibi bir tarih çıktı karşıma. Ancak eylül döneminde sınav yok, o nedenle sanırım son sınavınız temmuz/2008 olur.