Sınav notu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elvand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
7 Derstende 50-55 civarı not alarak 60 not ortalaması sağlaymazsak, tüm derslerden tekrar sınava girmemizmi gerekiyor, Yoksa tek ders seçerek not ortalamasını yükseltmek yeterlimi? Tüm derslerden tekrar sınava girip 60 not ortalamasını geçersen ama ilk sınavda 55 aldığın dersten 50'nin altında kalırsan en yüksek notmu geçerli son aldığın notmu? Yada ilk sınavda 6 dersten 50-55 civarı not aldın tek derstende 50 nin altında kaldın 2. sınavda sadece kaldığın dersten sınava girip 70 alıp not ortalamını 60'ın üzerine çıkartman yeterlimi? Stresten ne yapacağımı şaşırdım tablo oluşturdum ve sürekli her ders için tahmini bir not verip not ortalaması hesaplıyorum.

Ynt: Sınav notu

elvand neden şimdi böle tablolarla uğraşıyosunki ilk önce bütün derslerden geçmeye bak bence ayrıca bu ortalamayı staj notunda etkiliyo yani 8 bölüceksin

Geçme notu 50 ancak ortalama 60 ı bulmuyorsa seçtiğimiz dersten yada derslerden not yükseltebiliyoruz. Her derse tekrar girimiyoruz. Tabi 50 yi geçmişsek.

diyelim 4 ayı doldurmadan başka yere geçtiniz ki benim öyle oldu :( ve staj notunuz hesaplanıyor bu not almadan geçen süre dikkate alınıyormu ???

sg_48 ' Alıntı:
diyelim 4 ayı doldurmadan başka yere geçtiniz ki benim öyle oldu :( ve staj notunuz hesaplanıyor bu not almadan geçen süre dikkate alınıyormu ???

Evet staj notunuz 8. bir dersmiş gibi diğer 7 dersten aldığınız notlarınıza ekleniyor ve 8 notun ortalaması alınıyor yani staj yaptığınız süreyle ilgisi yok. (sormak istediğiniz buysa tabi)

Şöyle bir konu var 3 ayı doldurup çıktığın yerden o süreye kadar bi staj değerlendirme notu alıyorsun. Daha sonra staja yeni başladığın yerden stajın bitince tekrar staj değerlendirme alıyorsun. Herhalde ikisinin ortalaması tek not oluyordur, o kadar bilgim yok :) Ama üç aydan az staj yapıp çıktığın yerden staj değerlendirme notu almıyorsun. Stajyer el kitabından bakabilirsiniz ayrıntılı olarak.

ben 50 aldım yükseltmek için sınava girdim 40 aldım en yüksek aldığım not geçerli dimi