Sınav Sonuçlarına Dava Açmak İsteyen Arkadaşlar Bu Başlıkta Toplanalım

Ynt: Sınav sonuçlarına dava açmak isteyen arkadaşlar bu başlıkta toplanalım

yeni haber geldi avukattan bilirkişi üçreti 1.250 tl. yatırmanız gerekecek diyor bu para çok değilmi daha önce yatıran oldumu acaba

hüsamettin bey bilirkişi üçreti sana gelen kağıtta yazıyormu ne kadar yatırılacağını

Takdiri hakim mi yapıyor bilmiyorum ? Ben 500 tl ödedim

ne zaman ödediniz

Bana gelen yazıda bilirkişi ücreti yazmıyor. Tahminim Turmobun savunmasından sonra bana bildirilecek.

bizim davada bilirkişi üçretleri belli olduğuna göre türmob savunmasını vermiş demekki baya hızlı ilerliyor daha önce avukat 6 ay yazışmalar sürer demişti ama 3 ay oldu yazışmalar bitti 3 ayda bilirkişi incelemesi sürse haziranda sonuç belli olur

arkadaşlar ne alemdeyiz bir gelişme varmı?

Arkadaşlar Mahkemeden tebliğat geldi şöyle diyor özetle;

1-) Yürütmenin durdurulması istemi hakkında bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bir karar verilmesine,
2.) Bilirkişi incelemesi yaptırılabilmesi için 1,000-TL avansın mahkememiz veznesine yatırılması,
3.) Türmobun savunma yazısı..

arkadaşlar bende maliyetten tek dersim kaldı son sınavda çok iyi gitmişti ama 40 la kaldım.itiraz sonucu bekliyorum olmazsa dava açmayı düşünüyorum.dava açan arkadaşların son durumları nedir??

arkadaşlar bende maliyetten tek dersim kaldı son sınavda çok iyi gitmişti ama 40 la kaldım.itiraz sonucu bekliyorum olmazsa dava açmayı düşünüyorum.dava açan arkadaşların son durumları nedir??

maliyetten ben de 40 ile kaldım 80-90 beklerken. bir sorum sanki hiç dikkate alınmamış gibi. öncelikle bireysel dava sürecinin nasıl olduğunu? yapılması gerekenleri?
son olarak da hem bireysel davaların hem de toplu davanın son durumu nedir?

Bende dava açmayı düşünürüm çünkü maliyetten resmen cavap anahtalarının aynısı, 90 lık kağıda 40 vermişler.itiazda da değiştirmediler. başvuruda bulundum sorun olur mu ,dava açan arkadaşlardan biri cevap verirse sevinirim.dava açma süresi ne kadar,geçmiş dönem istediğim kağıda dava açbiliyor muyum

Son düzenleme:
Dava

Bende dava açmayı düşünürüm çünkü maliyetten resmen cavap anahtalarının aynısı, 90 lık kağıda 40 vermişler.itiazda da değiştirmediler. başvuruda bulundum sorun olur mu ,dava açan arkadaşlardan biri cevap verirse sevinirim.dava açma süresi ne kadar,geçmiş dönem istediğim kağıda dava açbiliyor muyum

Ben Maliyet dersinden son hakkım olan olan Temmuz/2011 tarihinde sınava girdim. 70-80 beklediğim tek dersten 16 puan geldi. İtira ettim 19 puana cıkardılar. Bunun üzerine Ankara 9. İdare Mahkemesine dava açtım. Mahkeme üç kişilik bilirkişi atadı. Dava yaklaşık bir yıl sürdü. Sonuç geldi 45 puan takdir edilmiş. İstediğim sonuçu alamamıştım. Ama olsun cevap kağıdımın 16/19 puanlık olmadığı anlaşılmış oldu. Bu dava kararını bir üst mahkeme olan Danıştaya Temyiz için başvurdum. Bunun sonuçunu bekliyorum..

Bildiğim kadar dava açma süresi 60 gün. Geçmiş dönem isteğin kağıda dava açamıyorsun. En son girmiş olduğun dersin sınav sonucu acıklanmasından sonra o ders ile ilgili 60 günlük süre başlıyor.

Cevap kağıdına güveniyor isen dava açmanda fayda var diye düşünüyorum. Hakkını aramakta hiç bir sorun olmaz.

Sayın hyuksel verdiğiniz bilgiler için, çok teşekkür ediyorum inşallah temyiz lehinenize sonuçlanır. Bi sorum daha olacak, son hakkım değil o yüzden ,sınava da başvurdum.mart sınavına 15 gün kaldı biliyorsunuz dava açarsam bu sınava giremiyor muyum ? iki ara bi derede kaldım.son hakkım olsa hiç düşünmezdim. 4 şubatta davayı açmıştım bile, kağıdıma o kadar güveniyorum ki bilirkişinin sadece 1 soru gelir tabloma bakması bile yeterli ,ortalama sorunum zaten yok, kağıt 90 lık ama 40 ne demek bu psikolojiyle dersde çalışamıyorum artık ,bide verdiğim derse para yatırıp yeniden o stresi yaşamak çok ağır geliyor ne yapmalıyım. bilemiyorum çok zor durumdayım hep mesleğimi sevdiğimi söylerken bu dinazorlar yüzünden bu meslekten nefret ettim.

Son hakkı olan birine bu nasıl yapılır. İşte insanı korkutan bu ,bunlarda ne insaf ne vicdan var.İnanın adınıza çok üzüldüm Sayın hyuksel,İnsallah hakkınızı alacaksınız.beni durumunuzdan haberdar ederseniz sevinirim.

Sayın hyuksel verdiğiniz bilgiler için, çok teşekkür ediyorum inşallah temyiz lehinenize sonuçlanır. Bi sorum daha olacak, son hakkım değil o yüzden ,sınava da başvurdum.mart sınavına 15 gün kaldı biliyorsunuz dava açarsam bu sınava giremiyor muyum ? iki ara bi derede kaldım.son hakkım olsa hiç düşünmezdim. 4 şubatta davayı açmıştım bile, kağıdıma o kadar güveniyorum ki bilirkişinin sadece 1 soru gelir tabloma bakması bile yeterli ,ortalama sorunum zaten yok, kağıt 90 lık ama 40 ne demek bu psikolojiyle dersde çalışamıyorum artık ,bide verdiğim derse para yatırıp yeniden o stresi yaşamak çok ağır geliyor ne yapmalıyım. bilemiyorum çok zor durumdayım hep mesleğimi sevdiğimi söylerken bu dinazorlar yüzünden bu meslekten nefret ettim.

Ben Teşekkür ederim. Faydalı olabildiysek ne mutlu.İnşallah temyiz süreci olumlu neticelenir.
Dava ile sınavın bir ilgisi yok. Dava açmış olsanız bile sınava girebilirsiniz. Yani size şunu demezler; Sen dava açmışsın bu yüzden sınava giremessin. En kötü karar kararsızlık derler. Bi karar ver ve onun arkasından bekle derim.Cevap kağıdına güveniyorsan ki güvendiğini söylüyorsun dava yı aç. Ondan sonra sabırla dava sonucunu bekle. Bu arada da sınavlara gir. Sınavda geçersen davayı beklemene de gerek kalmaz.Son söz şunu da söyleyeyim: Hiç bir şey ama hiç bir şey sağlık ve afiyetten daha değerli değildir.Moralini üst seviyede tut. Hakkını ara tabiki ama bu süreçteki olumsuz şeylerin seni yıpratmasına izin verme. Mesleğimizi sevmeye devam et, şimdiki durumun gecici olduğunu unutma. Eninde sonunda siz istedikce bu sınav durumunun biteceğini hatırdan cıkarmayınız. Herşeyin istediğiniz gibi olması dileğiyle..

Sayın hyuksel değerli düşünceleriniz ve verdiğiniz moral için, tekrar teşekkürler. ben davayı bugün acacam ama ailem, herkes diyor ki ,2 yılda dava süreci mi bekleyeceksin.Bu sözler yüzünden bişey yapamıyorum. ama dava sürecinde sınavlara girebilmek güzelmiş.Bu bilgiyi verdiğiniz için, tesekkür ediyorum.Hakkımı arayacagım insallahda alacagım, bence herkes de aramalı, aramalı ki bu kadar kolay hak yenmemeli, sizi tebrik ediyorum bizden öncekiler sizin gibi haklarını arasalardı bizlerde bu durumda olmazdık.yani sistemin işleyişi yine bizden kaynaklı

Ben altı dersi, ilk üç sınavda verip,maliyetden de son iki sınava tek girmeme ragmen kaldım itiraz ettim ama bir sonuç çıkacagına hiç inanmıyorum...son iki sınavda bu derse cok çalıştım ve sınavlara girmeden önce bu dersten ilk önce geçecegimi zannediyordum...Ellerimi ayaklarımı daha toparlayamadım,bu kadar emegin böyle ucuza gidebilecek olması çok gücüme gidiyor...Hayırlısı iyiyorum ama ellerim kollarım baglı beklemek de istemiyorum.