Sınavı Veren Herkese Hayırlı Olsun.İlk Defa Gireceklere Yol Gösterin Arkadaşlar.

rkrlmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Nis 2012
Mesajlar
157
Konum
isk
arkadaşlar forumda 7/7 yapan ve dersleri tamamlayıp geçen bir çok kişi var herkese hayırlı olsun. Benim gibi aralıkta ilk defa girecek kişilere çalışma anlamında ,kaynak anlamadında nasıl bi öneriniz olur.Bu kadar cok 7/7 benım de güvenimi yerine getirdi cunku imkansız gibi görüyordum yapılmasını :) herkesten fikir öneri veya tecrübelerini aktarmasını bekliyorum.kurs olmadan 7/7 nasıl yapılır .Şimdiden teşekkürler.
 
kurs için sadece maliyet muhasebesini öneririm.. analiz ve finansal geçmiş yıl sorularıyla birlikte aşılır. (ama analizdende kalan çok bu dönem zorlaştı)
vergiden: osman pehlivanın kitabını alıcan ve gelir idaresi sitesindeki kanun maddeleride mutlaka okunmalı özellikle gv-kdv maddeleri. kurumlar vergisi kitaptan çalışılmalı kanundan birşey anlaşılmıyor. diğr vergi kanunlarıda bu kitapta güzel anlatılmış.
meslek hukukundan 3568 say.kanunun ezberleyecen ama koca kanun gözünü korkutmasın kolay ilerleniyor.
temel hukuk sadece geçmiş yıl sorularına çalışarak geçtim. (ama kaynak alırsan toparlamak açısından kolay olur)
denetim için bir şey diyemeyecem sınavda 2 kolay 2 zor soru soruyor. ben tesmer staj cd sinden ve geçmiş yıl sorularından çalıştım 52 ile geçtim.
sistemli ve dinç kafayla çalışılmalı ve sadece sınava konsatre olunmalı son 2 ay. hayatla biraz ilişik kesilecek ama 7/7 yada 5 yapmak için çok çalışmak şart.
 
Selam arkadaşlar ben ilk girişimde 7/7 yaptım ve not ortalamam 72.Bazı arkadaşlar nasıl çalıştığımız öğrenmek istemişler.Bende sizlere kısaca özetlemek istiyorum.Umarım faydalı olur.Öncelikle dershaneye falan gitmedim.Dershaneye gitmeden de bu iş başarılabilir.Bunu birkere kafanıza yazın.Kaynak olarak ilk önce dehanın setini aldım.Sınavlara 6 ay kala çalışmaya başladım hafif hafif.2 ay sonra hızımı birazdaha arttırdım ve dehanın maliyet ve vergi kitaplarının yetersiz olduğunu gördüm.Vergi çok karışıktı.Maliyette yeterli örnek yoktu.Vergiden forumdan arkadaşların önerdiği Ozan Bingöl üstadın kitabını aldım.Gayrimenkul sorusunu o kitap sayesinde yaptım.Asgari geçim indirimi knousunu dehanın sayesinde yaptım.Bunun dışında internet ortamından çeşitli kaynaklar topraladım özellikle amme alacakları kanununu ile ilgili güzel anlaşılabilir kaynaklardı bunlar.Ayrıca maliyetten de eskilerden stonehand adlı arkadaşımız mükemmel olan özetinden de çalıştım kendisine buradan teşekkür ederim ve yurdakul çaldağın kitabını aldım oradan çalıştım.Analiz denetim meslek dehanın setinden çalıştım sadece.Finansaldan da geçmiş yıl sorularını elime kalem kağıt alıp kapanış kayıtlarına kadar çözdüm ki elim alışsın diye.Şimdi gelelim kilit noktaya.Son 1 ay kala dehanın 707 soru 707 cevap adlı kitabını özellikle sözel derslerindeki soruları resmen hatmettim.Çünkü bu sorular hemen hemen bütün konuları kapsıyor ve özet nitelikte.Bu kitabı edinin ve sözelde özellikle soruları ezberleyin.En kötü 2 soru muhakkak çok benzer geliyor.Belki 10 kere üsütünden geçtim bu soruların.Analize gelirsek beni şok etti 51 almışım ki en düşük notum bu.90 lık kağıttı.Eğer analiz engelini aşabilirseniz herkesin başarabileceği birşey ama analiz gerçekten çok sakat özellikle komisyondaki bu hoca neye göre puan veriyor anlamış değilim.Yorumlarım dehanın kitabını yorumlarıyla 1-1 hatta daha bile iyiydi bence :). Neyse umarım faydalı olur sizlere.Ve umarım allah emeklerinizi boşa çıkarmaz ve bu mutluluğu hepiniz en kısa zamanda yaşarsınız.tadarsınız.Herkese
 
altairstar dostum bende senin gibi ilk kez girdim ve 7/7 yaptım. Benim not ortalamam da aynı 72. :)
Bende son 4 ay çalışmaya başladım. Tam anlamıyla çalıştığım ise son 2 ay. Full çalıştım. Evle, dışarıyla bağlantımı kopardım.
Son 2 hafta işyerimden izin alıp, evde her dersi tek tek tekrarladım. İsteyince yapılıyor. Çok özen göstermeli, gerçekten istemelisiniz.
Arkadaşımın belirttiği gibi kursa gitme zorunluluğu yok. Ben kursa gitmedim. İşten gelip ,akşam evde 1-2 saat çalışarak hallettim bu işi.
Notlarım beklediğimden yüksek geldi. Bir tek finansal muhasebe 51 geldi. Ondada açılış kaydı yaptığım için hocanın puan düşürdüğünü düşünüyorum. Yoksa en kötü 80 alırdım.
Denetim en yüksek notum. İlk iki soruyu yapmıştım. Son 2 soruyuda yaptım. Demekki iyi yorumlamışım.
Neyse notlarımı diğer yazımda paylaştım.

Çalışma konusuna gelince. Sizlere tavsiyem, eğer önünüzde uzun bir çalışma dönemi var ise kesinlikle şimdiden vergi ve maliyete çalışın. Bu iki dersi aştığınızda engelin yarısından çoğunu aştınız demektir. Diğer kalan 5 derse 1 ayda dahi hazırlansanız, sıkı bir çalışmayla yetiştirebilirsiniz. Ama bahsettiğim gibi vergi ve maliyet insanı çok kasıyor. Zaman yetmiyor. Maliyette binbir türlü hesap, vergide milyon tane kanun var. Bu yüzden işi şansa bırakmayın. Vergiden gelir, kurumlar, aatuhk, mtv, ötv ve aklınıza gelen her türlü kanunu adınız gibi bilmeniz gerekiyor. Ben kitap olarak Eray Mercan'ın kitabından çalıştım. Gayet güzel bir kitap. Maliyet zaten hangi kitaptan çalışırsan çalış aynı. Formüller ve çözümler değişmiyor. Size tavsiyem Yurdakul Çaldağ'ın maliyet muhasebesi kitabını alıp, ordaki çözümlü soruları incelemeniz. Zaten kendisi sanıyorum sınav komisyonunda çalışıyor.
Denetim'i ASMMMO'dan aldığım kitaptan ve son 5 yılın sorularından çıkardığım özetten çalıştım. Son 2 sorunun çalışmayla hiç alakası yoktu. Tamamen yorumdu. Ben 85 aldım.
Temel Hukuk, Meslek Hukuku ise size tavsiyem, son 1 ay kala çalışın. Sözel olduğu için kolay unutursunuz. Son bir haftada da tekrar eder, zihninizde kalmasını sağlarsınız.
Finansal Analizde destek alın, eğer bulunduğunuz ilde odada hocalar ders anlatıyorsa dinleyin. Yorum ağırlıklı olduğu için insanlar kalıyor. Çok iyi analiz etmelisiniz. Cümle ve yorumlarınız çok iyi olmalı. Ben 60 alıp, geçtim.
Finansal Muhasebeyi geçmiş yıl sorularından çalışsanız yeter.

Size çok önemli bir tavsiyede daha bulunacağım. Sınav zamanı kimseyle muhatap olmayın, zira sınav hakkında sürekli veryansın edip, umudunuzu kırabilirler. Canınızı sıkabilirler. Ders aralarında gireceğiniz sınava göz atın. Zira orda gözünüze çarpan bir kaç konu soru olarak çıkabiliyor. Temel hukuk ve meslek hukukundan ben ders arasında baktığım sorularla geçtim. birinden 73 diğerinden 75 le geçtim düşünün artık. Yani o ders arasında okumasam, belkide bu notları alamayacaktım. Kesinlikle o zamanları iyi değerlendirin. En alakasız yerleri dahi okuyun. Çıkmaz demeyin, çıkıyor.
Allah cümlenizin yardımcısı olsun.
 
Kesinlikle Bluedays arkadaşımızın yorumlarını çok dikkati inceleyin.(Ortalamamızında aynı olması çok güzel bir tesadüf :) )Gerçekten düşüncelerime tam anlamıyla tercüman olmuş.Sınav aralarında çalıştığım yerlerden 2 soru yakladım bende vergi ve hukukta.Vergi ve maliyet çok zaman alıyor onlara çok zaman ayırmanız gerekli benim hukuk altyapım çok ta iyi olamadığı için hukulara daha çok zaman ayırmıştım.Genel hukuk büyütülecek bir ders değil geçmiş yıl soruları çözümünüz.Fakat vergi için çok kapsamlı çalışmak şart.Benimde analiz beklediğimin çok altınada geldi.İnanın o kadar güzel geçmiştiki sınavım yorumlarım herşey dört dörtlük gibiydi.Birtek bilanço dipnotlarını yazmamıştım.51 almışım.O yüzden tesmerin yayınlayacağı soru ve cevaplarda analiz hocasının cevaplarını çok iyi inceleyin derim.Ne istediğini tam olarak şu an forumda bile kimse bilmiyor.
 
ilk sınavıma Temmuz 2012 de girdim

Hedef 7/7 idi ama 7/6 da kaldı.

Maliyet muhasebesi beni ters köşeye yatırdığı için boş kağıt verdim ve sıfır çektim.

Bende diğer arkadaşlar gibi sınava son 4-5 ya kala çalışmaya başladım.

inanın bu sınav hiçde büyütülecek bir sınav değil,

günlük 3-4 saatlik düzenli çalışma ile rahatça geçebilirsiniz. Sadece benim yaptığım hatayı yapmayın '' BU KONUDAN SORU ÇIKMAZ DEYİP GEÇMEYİN ''

Kaynak olarak

Vergi : GİB sitesinden mevzuat çalıştım onun dışında kitaplara pek bakmadım.

Denetim : deha yayınları denetim başka kaynak bakmadım

Finansal Tablo Analiz : Dehanın kitabına baktım başka kaynak yok.

Meslek mevzuatı : internetten mevzuata baktım başka kaynak yok

Hukuk : Hiç bir kitaba bakmadım sadece çıkmış soruları çözdüm.

Maliyet Muhasebesi : Üniversite hocamızın kitabına çalıştım, Necmettin Erdoğan - Maliyet muhasebesi.

Finansal Muhasebe : Murat yayınlarının staj başlatma sınav kitabına çalıştım başka kaynak bakmadım
 
merhaba arkadaşım hayırlı olsun!!
sana sorum denetim deki asmonun sitesindeki kitabın yazarı kim benim tek dersim o kaldı panikledim yaa:((
 
Soruyu bana mı sordun bilmiyorum ama dostum ASMMMO'da satılan denetim kitabının yazarı 4-5 kişi :)
Ayrıca çok yararlı olduğunu söyleyemem. Ben geçmiş dönem sınav soru ve yanıtlarıyla destekledim.
Hasan Türedi tavsiye ediliyor. Ona bi göz at istersen
 
bludays benim ortalama yükseltme sınavına girmem lazım 30 puan eksimğim var 3 dersten gireyim diyorum enetim hukuk ve meslek üçüde 50 şuan senin tavsiyen nedir şimdiden teşekürler...
 
bludays benim ortalama yükseltme sınavına girmem lazım 30 puan eksimğim var 3 dersten gireyim diyorum enetim hukuk ve meslek üçüde 50 şuan senin tavsiyen nedir şimdiden teşekürler...
Denetimden girmeni tavsiye etmem. Bazen çok kasabiliyorlar. Bu durumda 50 bile alamayabilirsin. Yani riskli ders.
Hukuk ve Meslek Hukuku uygun dersler. Ben olsam 2 derse full çalışır, girerdim.
 
daha önce de yazmıştım, bunlarda benim tavsiyelerim....bu arada ilk girişimdi 7 de 4 dersi verdim...denetim analiz bide meslek kaldı:( ruhsat almaya hak kazanan arkadaşlara hayırlı olsun...darısı bizlerin başına...:)

maliyet: yurdakul çaldağ
denetim: hasan türedi
mali tablolar: deha nın tek kitabı
vergi: Ozan bingöl ün kitabı tavsiye edilenler ve benimde kullandığım kitaplar...

ayrıca bluedays arkadaşımı canı gönülden tebrik ederim, hayırlı olsun...
 
daha önce de yazmıştım, bunlarda benim tavsiyelerim....bu arada ilk girişimdi 7 de 4 dersi verdim...denetim analiz bide meslek kaldı:( ruhsat almaya hak kazanan arkadaşlara hayırlı olsun...darısı bizlerin başına...:)

maliyet: yurdakul çaldağ
denetim: hasan türedi
mali tablolar: deha nın tek kitabı
vergi: Ozan bingöl ün kitabı tavsiye edilenler ve benimde kullandığım kitaplar...

ayrıca bluedays arkadaşımı canı gönülden tebrik ederim, hayırlı olsun...

Meslek kolay ders halledersin.Analizden bu dönemde artık kasacaklarını sanmıyorum çünkü çok birikim oldu gibime geliyor.Denetim hocasının notuda bol gibi 55-60 beklerken 75 vermiş bana.Başarılar dilerim.
 
daha önce de yazmıştım, bunlarda benim tavsiyelerim....bu arada ilk girişimdi 7 de 4 dersi verdim...denetim analiz bide meslek kaldı:( ruhsat almaya hak kazanan arkadaşlara hayırlı olsun...darısı bizlerin başına...:)

maliyet: yurdakul çaldağ
denetim: hasan türedi
mali tablolar: deha nın tek kitabı
vergi: Ozan bingöl ün kitabı tavsiye edilenler ve benimde kullandığım kitaplar...

ayrıca bluedays arkadaşımı canı gönülden tebrik ederim, hayırlı olsun...
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Darısı başınıza.
Allah hepinizin yardımcısı olsun.
 

Benzer konular

Üst