Şirket Devri Sonrası Haklarım Neler? Ne Yapmam Gerekir.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan joyfull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çalışmakta olduğum şirket devir oluyor. Ben bu firmada 10 senedir çalışıyorum. Devir halinde yapmam gerekenler nelerdir ve ne gibi haklarım var. Devirden dolayı tazminat hakkım doğar mı? Doğarsa ne zamana kadar talep etmem gerekir. Tazminattan başka ne gibi haklarım bulunmakta. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Konuya baktım ama tam bir cevap bulamadım forumda. Şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Şirket Devri Sonrası Haklarım Neler? Ne Yapmam Gerekir.

Çalıştığınız şirket devir oluyorsa ve yer değiştirmiyorsa tazminat hakkınız doğmaz. Haklarınız aynen devam eder.

öğrendiğim bilgilere göre durum biraz değişti.

Firma ltd. şirket ve farklı iş kollarında faaliyet gösteriyor. Ortaklardan biri ayrılıyor. Benim çalıştığım işi o devam ettirecek. ama şahıs şirketi ile. Yani firma değişiyor. 28 temmuz itibarı ile çıkışlarımız yapılacak ve 01 ağustos itibarı ile yeni firmaya girişlerimiz yapılacak. Bu durumda haklarım ne olur. kıdem tazminatı dışında ihbar tazminatı da alacak mıyım. Başka ne gibi haklarım war. Cevaplarınızı ve yapmam gerekenler hakkında önerilerinizi bekliyorum. Kolay gelsin....

Size 28 /7 itibarıyla çıkışınızın yapılacağını bildirdilermi?
İhbar hakkınız söz konusudur. Ancak ne kadar olduğu bildiğiniz gibi çalıştığınız süreye bağlıdır.
En iyi yol kıdeminizi alarak tekrar yeni şirkette devam etmektir. Başınız ağrımaz.

evet bana 28/7 de iş akdimin feshedileceği ve yeni firma ya girişimin yapılacağı söylendi. Geçen seneden kullanmadığın iznim var ,b u sene de izin kullanmadım henüz . onun için bir hakkım doğar mı peki?