fonradar

şirket hesabına gönderilen parala muhasebe kaydı.

  • Konbuyu başlatan demiral
  • Başlangıç tarihi
D

demiral

Ziyaretçi
Bir konuda takıldım yardımlarınızı rica ederim.

x şirketinin A ilin'de genel merkezi var B ilin'de ise şubesi bulunmakta. B ilin'de bulunan şube kasasındaki parayı bankaya giderek A lin'de bulunan genel merkezin banka hesabına göndermek istediğinde banka gönderici olarak x ünvanını kullanamayacağını gönderici olarak parayı banka hesabına kim gönderecek ise kişinin adını yazabileceğini alıcı olarak ise x şirketinin ünvanını yazabileceğini belirtiyor.

1 ) Bu şekilde şube kasındaki para parayı bankaya götüren kişinin 195 iş avansı hesabına çıkışı yapılıp daha sonra kişinin 195 iş avansı hesabındaki parayı dekont ile alıcı x şirketi gözüktüğü için 102 hesabamı almak gerekir ?

2) Ya da parayı bankadan şirket çalışanı yatıracağı için gönderici çalışan personelin adı alıcı x şirketi yazdığında açıklama ise şube kasasındaki para iadesi yazdığında 195 hesabına ilgili tutarı çıkmadan 100 kasa 102 banka hesabı ile işlem yapılabilir mi ?

teşekkürler.
 
Ynt: şirket hesabına gönderilen parala muhasebe kaydı.

Parayı yatıracak kişi dekonta " şubesi adına yatıran kişinin adını soyadını yazdırsın. "
 
Ynt: şirket hesabına gönderilen parala muhasebe kaydı.

Bence o bankayı değiştirin
 
Ynt: şirket hesabına gönderilen parala muhasebe kaydı.

sen o bankacıyı bul üşteri temsilcisini bul müdürü bul ifadesini al anlaşın banka işleriyle görevli personelide tanısınlar bankaya talimat yazın kaşeli imzalı şekilde 195 hesabı karıştırmayık biz de yıllardır yaptık bu işi banka ile olan ilişkilerinizi güçlendirin
 
Ynt: şirket hesabına gönderilen parala muhasebe kaydı.

para yatıran kişi hep aynıysa bankaya talimat verin, şirket adına. Böyle olunca firmayı temsilen olduğu için zorunlu olarak yazıyorlar, aslında vekalet istiyorlar, şirket yetkilisi ya da para yatırabilir diye, talimat yeterli ama. değişiyorsa her seferinde talimat verin, avans hesabıyla uğraşmazsınız.

Bilgi paylaştıkça artar.
 
Üst