uyumsoft

Şirket mi ? Büro mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KEMALİST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

KEMALİST

Ziyaretçi
15 yıldır çeşitli şirketlerin muhasebe bölümlerinde çalıştım çalışmaya da devam ediyorum?
Ruhsat almama da az kaldı. Artık kendi işimi yapmak isityorum.

Sizce büro işine bulaşayım mı? Ne dersiniz?

Saygılar.
Kemalist

Ynt: Şirket mi ? Büro mu?

ister kendi memleketimdeki rakiplerim olsun, ister başka şehirlerdeki bürosu olan arkadaşlarla konuştum, hiçbiri bana büroyu önermedi, bir alanda uzmanlaş (maliyet, vergi mevzuatı gibi) sonra bir şirkete iyi bir maaşla gir tahsilat peşinde koşma dediler,ben de şu an o yolda ilerliyorum, önce dil işini halledip sonra bir alana yönelicem, büyük ihtimalle maliyet olacak bu alan, saygılar...

KEMALİST ' Alıntı:
15 yıldır çeşitli şirketlerin muhasebe bölümlerinde çalıştım çalışmaya da devam ediyorum?
Ruhsat almama da az kaldı. Artık kendi işimi yapmak isityorum.

Sizce büro işine bulaşayım mı? Ne dersiniz?

Saygılar.
Kemalist

15 yıl mı????maşallah :):) biz de görür müyüz o günleri acaba??

Görürsünüz inşallah.

Ticaret liseli bir genç olarak 16 yaşında başlamıştım mesleğe...

şirket tabanlısın devam et bence şirkete.. bürodan gelseydin büroya devam et derdim..

Büroculuk çok meşakkatli iş çevren olacak, defterini aldığın adam sağlam olacak öyle ha deyince kimse defterde vermiyor birde bilmem kaç tane sektör var bizim memlekette maşallah bürokrasi cumhuriyeti ıncık cıncık ufacık yerlerden hiç uyarmadan adamlara durup dururken cezaları döşeniyorlar hadi suçlu kim SMMM büroculuk gerçekten zor.
Ben garantici adamım benim yapacağımı hep dedim çalıştığım şirkette anlaşmamı yapıcam hem büromu açıcam hemde çalıştığım yerde kalıcam tertemiz maaşımı alıp bir taraftanda defter kovalıycam. Baktımd efter geldi işyerinden topukla baktım gelmedi otur oturduğun yerde zaten YMM liğe şurda ne kaldı de sabret bekle.

stonhand ' Alıntı:
Büroculuk çok meşakkatli iş çevren olacak, defterini aldığın adam sağlam olacak öyle ha deyince kimse defterde vermiyor birde bilmem kaç tane sektör var bizim memlekette maşallah bürokrasi cumhuriyeti ıncık cıncık ufacık yerlerden hiç uyarmadan adamlara durup dururken cezaları döşeniyorlar hadi suçlu kim SMMM büroculuk gerçekten zor.
Ben garantici adamım benim yapacağımı hep dedim çalıştığım şirkette anlaşmamı yapıcam hem büromu açıcam hemde çalıştığım yerde kalıcam tertemiz maaşımı alıp bir taraftanda defter kovalıycam. Baktımd efter geldi işyerinden topukla baktım gelmedi otur oturduğun yerde zaten YMM liğe şurda ne kaldı de sabret bekle.
şirkette çalışarak zor ymm olunur olunsa bile tek sektörde uzmanlaştığın için başarılı olamazsın.o yüzden böyle bir ideali olan kimsenin mutlaka büro açması lazım

Büroculukta defter edinmek için yapmamız gerekenler :)

İşletme defteri toplamak için SGK mevzuatını çok iyi bilmek gerekir. Nitekim siz de bilirsiniz bir eş-dost,hısım-akraba ile sohbet ederken yaptığın işin muhasebe olduğunu söyleyince size ilk soracağı şey ne zaman emekli olurum. Onun en kestirme yoldan nasıl emekli olacağı hakkında bi fikriniz varsa onu bağladınız demektir :)

Bilanço-Şti toplamak için mevzuatı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Çünkü iyi bir SMMM nin asla avukata işi düşmemeli.

Holding tarzı işletmeleri bünyemize katmak için ya maliye kökenli olmak (denetmen, kontrolör, hesap uzmanı v.s.) gerek, ya kaliteli bir YMM yanında pişmek gerek ya da en kestirme yol (bana göre) siyaset yapmak. Şekil A- Ak parti il başkanı A.B.

bende şirketten yanayım. sizin gibi ticaret lisesi çıkşlı olduğum için 14 yıldır bu işin içindeyim ve 1,5 yıllık ilk bürodan sonra devamlı şirkette çalıştım. büroyla uğraşmak zordur. daha doğrusu insanlarla uğraşmak zordur para vermezler ama herşeyi yaptırmak isterler. şirkette bir alanda uzmanlaşırsan daha büyük kazanç. fabrikada iyi bir ücretle işe başladım smmmde oldum Allah'a çok şükür. gerisi Allah kerim. :)

Ben hem şirket muhasebeciliği hemde büro muhasebeciliği yapmış biri olarak kendi deneyimlerinden yola çıkarak bişeyler yazmak istedim.
Büro Muhasebeciliği: Temelinde büroculuk yapmışsanız kesınlıkle buroya devam edilmesi lazım. Serbest piyasada ciidi anlamda işini iyi yapan dürüst vizyon sahibi meslek mensuplarına ihtiyaç var. Zaten işin içindeyseniz buro açtıktan sonra iş gelir. Vergi dairesi,ssk gibi kurumlarla ilişkileriniz iyi olmalı. Tashilatlar eskilerin abarttığı gibi değil arkdaslar benım staj yaptığım yerde patron.%40 tahsilatım var deyio stem ederken ev araba arsa alıp duruodu tabı para gökten dusmuosa. Bunun yanında aktif bır insan olmalısınız cevrenızdekı herkes sızın bu işi yaptığınızı bilmeli ve kımseyi ayırmadan yardımcı olmalısınız çınku yarın ummadıklarınız kapınıza şirket kurcam dıe gelebılır. Zamanla mukellef potansıyelınız artar ve guzel paralar kazanırsınız.
Bunun yanında gozden kacırdıgınız bı detay sıze ağır cezalara mal olabılır. Mükelleflerle ilişkelerinizde sorun çıkabılır çünkü bazı ınsanlar hala kurumsal bir meslek olarak görmuor SMMMM liği. Yeri geldiğinde eşinizle bile görüşme fırsatınız olmayabılır gece yarılarına kadar çalışmak zorunda kalabılırsınız.
Kurumsal Fabrika (Şirket) Muhasebeciliği: Şirketler çoklu muhasebe personeli ve yapıtığı işe göre değişen muhasebe sistemleri ile çalışırlar. Şirletlerde mesai durumunuz rahattır. mesaiden sonra size kımse gel çalış demez.(kurumsal bı yer ıse...) Maaşınızı bilrisiniz işler kotu yarın gel bu ay gec benı gıbı muhabbetler olmaz. Ama Bunun yanında dedikodu entrika rekabet boldur. Bıde Patron meselesi var tabi...

Şahsen her ıkısın de de çalışmış ve buro açmak için gün sayan biri olarak (ALLAHtan yıne ys'e kurban gıtmezsem) buro da daha rahat ettiğimi söylemeliyim. Ben bir esnaf cocugu olarak ve serbest çalışmayı sevdğim için BUROCULUK dıorum. Çunku patron çıkışlar akşam 7 ye çekti, hastaneye gıtcem izin yazısı, dengesiz şahıslarla tuhaf muhabbetler onun bunun arkasından iş çevrilen bı ortam salakça hesaplar pesınde kosa ınsanlar yok. VE emınım kı 1-2 sene sonra bı fabrıkda alacağınız maaşın çok daha fazlasını kazanırsınız. Zaten maaşla çaılışan bı ınsan 10,000 tl de alsa o para olduğu gibi gider. Daha çok şey paylaşabilirim...

Aynen sayın seyhan0001 a katılıyorum. Bu işçilikte hiç zengin olma potansiyeli yok :( Ne kadar çok maaş alırsan, o kadar çok harcarsın yine :) Ben askerde dahi ast-üst ilişkisini sevmediğim için hiç şti ye bulaşmadım. Büroda yine bi aile ortamı oluyor. Sorumluluklarınızı bildikten sonra mesai saatlerinin hiç önemi yok. Kimseye zor aki bey, hanımefendi demek zorunda da değilsiniz. :)