Şirket Müdürünün Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan termal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A şahsı, 2001 yılında 5 personeli olan x A.Ş. de şirket müdürü(yetkilisi) olarak işe başlamıştır.2006 yılında yapılan genel kurulda şirket yönetimi değişmiş olup, yeni seçilen şirketin kanuni temsilcileri A şahsına noterden işyeri vekaletnamesi vererek şirket müdürü olarak aynı işe devam etmektedir.Kanuni temsilciler(yön.krl.) üç yıllığına seçildiklerinden bunların yaptığı sözleşme üç yıl sonra sona erermi?A şahsının 2001 de yaptığı sözleşme devam edermi ,yoksa yeni seçilen şirketin kanuni temsilcileri ile yeni bir sözleşme yapması mı gerekirdi.Bu konulara aydınlık getiriseniz sevinir.İyi çalışmalar..

Ynt: Şirket müdürünün belirsiz süreli iş sözleşmesi

sn termal;

iş sona ermemiş sadece yönetim değişmiş bu yüzden sözleşmesi aynen devam eder.Belirsiz süreli iş sözleşmeleri işin değişmesi durumunda (sona ermesi durumunda) değişir.kolay gelsin

Ynt: Şirket Müdürünün Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi

Burda iş sona ermemiş bu doğru. Ancak bir ince nokta var. AŞ yönetim kurulu üyeleri kendi görev sürelerini aşan sözleşme yapamazlar. Yani yönetim kurulu diyelim ki 3 yıl için seçilmiş ise , en fazla 3 yıllık bağlaıyıcılığı olan bir sözleşme yapabilir veya vekalet verebilir.
Yeni seçilen yönetim kurulu eski sözleşmeyi onaylar devam ettirir ise sorun yoktur. Aksi halde butlan olur.

Diyelim ki yeni yönetim devam etmeme kararı aldı. o zaman kıdem ve ihbar tazminatı ödenerek sözleşme sonlandırılabilir. sy nguroy sizin görüşünüz nasıldır?

Evet Sn. Nane aynen size katılıyorum. Sözleşmenin taraflarından biri şirket diğer tarafı çalışan şahısdır.. aralarında da bir sözleşme vardır , bu sözleşmenin nasıl biteceği sözleşmeden belirtilmemiş ise genel hükümler geçerli olur.
Çalışanın kazanılmış hakları korunur.