Şirket Ortağı Si̇gorta Gi̇ri̇ş Bi̇ldi̇rgesi̇

Day-Dream

Tanınmış Üye
Arkadaşlar merhaba

Aralık ayı içinde şirket ortakları içinde sigorta giriş bildirgesi vermemiz gerekliymiş. Hiç yapan oldu mu ?

Teşekkür ederim

Herkese selamlar,

2013 yılında bir şirketimizde devir yapıldı ve ortakları ile şirket ünvanı değişti. 2 ortaklı bu şirketimizin ortakları başka bir firmada çalışan sigortalılardı ve halen çalışmaya devam ediyorlar. Benim sorum şu olacak; bu 2 şirket ortağı için SGK ya her hangi bir bildirim yapılması gerekli midir? Teşekkürler

merhabalar..şirket kuruluşu dışında hisseyi devir alan ile hisseyi devir denin 4b işe giriş ve çıkış bildirgelirnin yasal süresi içinde sgk ya verilmesi gerekiyor.
11 aralık 2014 e kadar verilenler için cezai işlem yapılmayacak..ben 2009 yılı ve 2012 yılında hisse devri olan ve halen 4a sigortalı görünen ortakalara ait 4b bildirgeleri hisse değişikliğini gösteren gazete kimlik fotokopisi ile defterdeki kararın fotokopisini bildirge ekine ekleyip SGK verdim.

başka bir işyerinde 4/a sigortalı olduğu halde yine 4/b girişleri/çıkışları verilmesi mi gerekiyor? ayrıca giriş ve çıkış tarihleri gazetedeki tescil tarihleri mi olacak?