Tekrar selamlar
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tarafınıza herhangi bir tebligat gelmemesi sizin müdürlükten azledildiğinizin bir göstergesi değildir.Tebligatlar şirket adresine veya diğer müdür/ortak'lara yapılmış olabilir.
Burada bence asıl soru; ortaklıktan ayrılma kararında müdürlük konusuna değinilmemiş olması,müdürlüğünüzün de iptal edilmesini sağlamış mıdır,sağlamamış mıdır?
Tabiki ben bir hukukçu değilim,yapacağım yorum ne derece sağlıklı veya işe yarar olur bilemiyorum.Zira yaşadığınız sorun,başımıza pek fazla gelmedi.ama yinede birkaç yorum yapmak isterim.
Öncelikle,aşağıda bir danıştay kararı paylaştım.(Karar biraz karışık,inşallah doğru yorumlamışımdır)Her ne kadar ana konu farklı olsa da mahkeme kararının gerekçesine baktığımızda sizin durumunuza benzer bir örnekle karşılaşıyoruz.Nitekim,bu karar da, davayı açan şahıs,sizin gibi hisse devriyle şirketten ayrılmış ve yine aynı şekilde müdür olduğu halde,istifası kararda belirtilmemesine rağmen bu haliyle davayı açan taraf olmuştur.(hatta bu şirkette başka müdürde kalmamıştır.Sizde en azından sizin dışınızda müdürler vardır)
Mahkeme tarafından dava dilekçesinin reddine karar verilmiştir.
LMTED RKETNDEK PAYINI DEVREDEN MÜDÜRÜN, LMTED RKET TEMSLE YETKL OLMADII, BU K TARAFINDAN AÇILAN DAVANIN EHLY
okuduğunuzda anlayacaksınız ben sadece dikkatimi çeken paragrafları paylaşacağım:
.....
Esas mukavele ile değil ortaklar kurulu kararıyla şirketi temsil yetkisi tanınarak müdür olarak atanan bir ortağın ,şirketteki paylarının tümünü üçüncü bir kişiye dışından müdür olarak atanmadıkça şirketi temsil yetkisinin devam ettiği düşünülemez.
...ın şirketteki payını ticaret sicilinde de tescil edilen devir senedi ile 27.9.1996 gününde ... ya devrederek ortaklıktan ayrılması ve yeni ortaklar tarafından müdür olarak görevlendirilmemesi nedeniyle devir tarihinden sonra davacı şirketi kanuni temsilci sıfatıyla temsil etmesi söz konusu değildir.
.......
Fazla uzatmadan,sizde de böyle bir durum olduğunu düşünüyorum.Yani ortaklıktan ayrıldığınızda müdürlük konusuna değinmemiş olsanız dahi yine de temsil yetkinizin kalmadığı kanaatini taşıyorum....
Ayrıca yine aşağıda paylaştığım ticaret odası sayfasından anlaşılacağı üzere,kararda yazılmasa dahi daha sonra noterden çıkarılacak bir istifa belgesi de belki durumu çözecektir ama dediğim gibi bunlar çözüm müdür,çok emin değilim...İstifa belgesinden ziyade yukarıdaki danıştay kararının durumunuzu daha destekler gibi göründüğünü sanıyorum.Ticaret odası ile mutlaka görüşmenizi ve destekleyici bir belge olarakta yanınızda bu kararın bulunmasında fayda var...
ITO
Saygılar