Şirket Ticaret Ünvanı ve Ana Sözleşmesi Hk.

Merhaba fotoğrafçılıkla da ilgilenmek isteyen bir şirket kuracağım fakat şirket kurucuları şirket ünvanında fotoğrafçılık kelimesi olsun istemiyor.Bu durumda şirket kuran tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum fotoğrafçılıkla ilgili konuları başka bir başlık altında ana sözleşmede yazabilir miyim? Bu mümkün mü?
Fotoğrafçılık yerine ticaret ünvanında dijital fotoğrafçılık dediğimiz zaman ne değişir?

Şimdiden cevap verip yardımcı olabilecek arkadaşlara ve üstadlara teşekkür ederim..

Ynt: şirket ticaret ünvanı ve ana sözleşmesi hk.

Ünvanda çekirdek kelimeden sonra sektör ismi kullanman gerekiyor.
Digital kelimesi bir sektör ismimidir. Yada ilgili sektörün bir dalımıdır. Bu şekide yorumlaman lazım.
Ben Sicil memuru olsam kabul edebilirim, bana mantıklı geliyor, ancak senin ana sözleşmeni inceleyen memur bunu nasıl yorumlar, bilinmez.

Geçmiş yıllarda bir sigorta acentası şirketinin ünvanında RİSK YÖNETİMİ kelimesini kabul etmemişlerdi.Geri dönmüştü.Bu şekilde bir sektör yok dediler, onun için olmaz dediler. Mecburen SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ kelimesini kullanmak zorunda kaldık.

Ynt: Şirket Ticaret Ünvanı ve Ana Sözleşmesi Hk.

Sayın Zindan ve Değerli arkadaşlar

Unvanda olmazsa yapılacak işlerde olsa olur mu ? Birde unvanda maksimum kaç tane iş yazabiliriz. Madde 3 yapılacak işlerde unvanla alakası olmayan bir iştigal konusu yazılabilir mi ?

Teşekkür ederim

Bir keresinde Sicil memuru, en fazla 5 sektöre izin veriyoruz demişti.Ancak 5 den de fazla sektör ismi barından şirketlere fazlasıyla rastlıyorum.

Ana faaliyet alanının ünvanda yer alması yeterli, Maksat ve konuda geçen her sektör, ünvanda yazacak diye bir şart yok.10 sektörde faaliyet gösteren bir şirketin ünvanında sadece bir sektör ismi yazabilir.

Ama sicil memurlarının yorum farkı olabiliyor.

Ana faaliyet başlıklarının tamamı ünvanda bulunma zorunluluğu var. Ana faaliyeti yapmak için yapılacak yan faaliyet ünvanda yer almamakta. Örn; Tekstil ana faaliyet olarak yer alırken bu faaliyete ait bina alma,satma yapma yan faaliyet olarak yer alabilir. Burada ünvanda sadece tekstil yer alır.

Teşekkür ederim

İyi çalışmalar