fonradar

Şirketi boşaltma.

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
Ltd.şirketinin 2 ortağı var baba ve oğul.Oğul kanser olur öleceği anlaşıldığı için hissesinin %60 ını eşinin üzerine yapar %40 babasında kalır.Baba da şirket işlerinden anlamaz kağıt üzerinde ortakdır diğer 4 oğluna %10 aklınca pay eder ama resmiyette değil.Oğul sizlere ömür.Vefaat eden adamın eşi ağlar sızlar Hülya Avşar'ın komşusudur ve aylık 2000 tl kiramı ödeyemiyorum çocuklarım cep telefonu istedi aldım ama ödeyemiyorum siz kocamın abisisiniz beni ortada koymayın diyor.Diğer 4 oğul babalarının hissesi ile yengelerinin hissesini karşılaştırmak için şirkete gidiyorlar ama süpriiiiiz.Yenge bütün muhasebe programlarını silmiş ve bütün çeklere el koymuş paracıklar oluk oluk yengenin şahsi hesabına akıyormuş,Bilgisayarları evine götürmüş.Bir taraftanda sızlanıyormuş ben perişan oldum ortada kaldım diye.Şirket sahipsiz kalmış babaları %40 ortak ve şimdi oğullar dışardan şirkete müdahale edemiyorlar.Bütün çek senet alacak verecek hepsi birbirine girmiş durumda.Bu durumda ölen şirket sahibinin %40 hisse sahibi babası adına oğullar nasıl bir yol izlemeliler.Sonuçda şirketin içini boşaltan yenge kendi şirketini kendi boşaltıp kendi istediği gibi at koşturuyor bu durumda kocamın işlerine ben sahip çıkıyorum onun anısını yaşatıyorum numarası çekiyor.%40 hisse sahibi baba adına oğullar nasıl bir yol izlemelidir?
 
Ynt: Şirketi boşaltma.

Sayın Aday,
Ya sizin müşterileriniz çok sorunlu yada siz sorunlu müşteri bulma hususunda uzmansınız. Sorduğunuz soruları incelediğimde sorunlu müşteriler ile çalıştığınız kanaatine vardım. :)
%40 hisse baba adına ise oğulların kanunen hiç bir hakkı yoktur. Ancak Baba, T.T.K. göre şirketin içinin boşalması nedeniyle diğer ortak için dava açabilir.
 
Üst