Vergi ve SGK Primi açıdan;SALİH1974 ' Alıntı:Merhaba;
Şirket personelinin oturduğu evin kira ücretini karşılamak istiyor. Ev sahibiyle işçisi adına kira kontratı yapabilir mi, yapabilirse herhangi bir şekil şartı var mıdır? Vergi dairesine bildirimde bulunacak mıdır?
Sayın Guroy, Şirket ücret Bordrosu düzenlerken, Bordroda bir sutun açacak ve Bordroda işçi için konut yardımı (kira yardımı) ödemesi olarak yer alacak. Ancak yukarıdaki bilgiyi sehven yanlış yazmışım.nguroy ' Alıntı:Vergi ve SGK Primi açıdan;
Ev sahibi ile işçi arasında yapılabilir.
Bu durumda
1- İşçi'ye ödenen kira nakdi yardımı GV Tabi SGK Tabi değildir.
2- İşyeri kira kontratı üzerinden stopaj ödemez.
Ddemişsiniz.;
Peki o zaman işçiye ödenen kira bedeli şirkette nasıl kayıt edilecek. KKEG yapsanız bile işçiye gelir tahakkuku. Çıkar.
Ben sorunuzu tam olarak anlamadım.nguroy ' Alıntı:Tamam elbette vergilenecek . Yani kira bedeli ücretin bir kısmı olarak kabul edilecektir.
Sayın salih bey, Site onu yanlış yazmış Malasef. Ama yeni listesinde düzeltmiş http://www.alomaliye.com/2009_pratik_bilgiler.htm ,SALİH1974 ' Alıntı:Sayın Mohicans;
SSK tablosuna baktım çalışana konut yardımı altında ödeme yapsak ssk dan muaf oluyoruz sadece vergi ve damga vergisi ödüyoruz bu da şirket için daha karlı olur.Peki konut yardımının herhangi bir şekil şartı var mıdır?