fonradar

Şirketlerde İlk Yardım Eğitimi Aldırma Mecburiyeti Ve Cezası

Üyelik
9 May 2014
Mesajlar
3
Konum
gaziantep
Hayırlı günler arkadaşlar iş yerinde İlk yardım Eğitimi Aldırma mecburiyeti varmı aldırmayan firmalara nasıl bir yaptırım uygulanıyor?
 
....

Hayırlı günler arkadaşlar iş yerinde İlk yardım Eğitimi Aldırma mecburiyeti varmı aldırmayan firmalara nasıl bir yaptırım uygulanıyor?

Sağlık Bakanlığı tarafından ise İlk Yardım Yönetmeliği 18.03.2004 tarihli ve 25406 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Bahse konu Yönetmelik kapsamında aşağıdaki madde yer almaktadır.
İlkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı
Madde 16 — (Değ: 18.03.2004 -25406 R G ) Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az ‘’ Temel İlkyardım Eğitimi ‘’ sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 20.06.2012 tarihli resmi gazetede 6331 sayılı kanun maddesi ile yayınlanmıştır. Kanun kapsamında ilk yardım konusunda bilgili kişilerin bulundurulmasına ilişkin maddeler yer almaktadır.

İşverenin; İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çeşitli yönetmelikler başlıklı 30 uncu maddeye istinaden iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili olarak çıkarılan yönetmeliklerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesi. Uyulmayan her hüküm için tespit edildiği tarihten itibaren aylık olarak 1.233 TL
 
Üst