Site Muhasebesi Fazla Mesainin Bordroda Hesaplanışı

canan_ieu

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar merhaba ,
Bir konu hk görüşlerinize ihtiyacim var. Site defterim var ve kapici çalisani ağustos ayinda 8 saatlik fazla mesai yapti. Malum gv ve damga vergisinden muaf oldugu icin bordroda bunu nasil yansiticam. Luca kullaniyorum. Fazla meszi tutarinin brütünü giriyorum ancak bordroda ek kazanç sutununda tutarim yer almasina rağmen ssk kesintisinde normal kazanci aliyor bir tek. Ek kazancta yer alan brut tutari odenecek maas tutarina ekliyor. Fazla mesaiyi lucada nasil bordroya yansitacağim? Atladigim bir husus var sanirim yardimlarinizi rica ediyorum.

Luca'da ek kazançlar bölümünde fazla mesai tanımları var. Orada fazla mesai bölümünün kesinti kısmında sgk ve vergi kesinti kutucuklarının hepsi işaretli mi ? Eğer işaretli değilse kesinti yapmaz direk brüt tutarı alır.

Şu şekilde olması lazım.

QQV743.jpg

Sn rietveld arkadasim tesekkurler. Kapici oldugu icin gelir ve damga nin kutucugunu kaldirmicak miyim ? Sonucta kazanclari gelir ve damgadan muaf ?
Birde bordro hesapla dedigimde ssk matrahi 1647 hala . Ek kazancta yazan tutari eklemiyor neden oluyor bu ?

Pardon doğru sadece ssk kutucuğu işaretli olacak. Ek kazançta yazan tutarıda ekliyordur muhtemelen ama ek kazançla birlikte toplam kazancın brütü asgari ücretin altında kalıyordur. O yüzden ssk matrahı yine 1647 geliyor. Toplam brüt kazanç 1647 tl nin üstüne çıkmadığı sürece ssk matrahı otomatik 1647 gelir asgari ücretin altında gelir beyan edilemeyeceği için. Siz 8 saat fazla mesai ekleseniz dahi gelir ve damgadan muaf olduğu için brüt ücret asgari ücretin altında kalıyor.