Öncelikle herkese merhaba.Bu yıl Kocaeli üniversitesinden, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden mezun oldum.Askere gidecektim vazgeçtim ve iş aramaya başladım.2 ay bir süre sonunda hala bulamamışken, bir arkadaşım kendi şirketlerinde muhasebe bölümüne yetiştirilmek üzere personel arandığını söyledi ve gel çalış istersen dedi.Bende hem program öğrenirim hemde çalışırken iş ararım mantığıyla tamam dedim ve başladım.2 ay kadar bir süre geçti.5 kişi çalışıyoruz ve 3 şirketten sorumluyuz.LOgo tiger programını kullanıyoruz.Zaten ilk gittiğimde tamamen afalladım,ben üniversitede bile muhasebe dersi almadım, hiçbir bilgim olmadan başladım.Muhasebe sorumlumuzun yardımcısı gibi bir pozisyonum var,o bana öğretiyor herşeyi,ilk başta tamamen giderlerle başladım,sonra muatabakatlar,muhtasar,kdv iadesi.bankalar derken birçok konuda az çok birşeyler gösteriyor bana.Yani tamamen sorumluluk vermiyor fakat birçok farklı konuda işin belli aşamalarını veriyor.Şirketlerden birininde birçok işlemi bana ait ve ilerde tamamen bana vermeyi düşünüyor.Yazdıklarımı okuyduysanız çok teşekkür ederim gerçekten Aslında olay şu.Kendimi övmek için söylemiyorum,hayatımda birşeyi ilk defa görsemde kolay anlıyorum,ve zaten şirkette 2 ayda hiç muhasbe bilmeden bu kadar gelişmeme şaşırıyor insanlar.Ama yinede birçok kuşkum var.Öncelikle bir ömür yapılır mı bu iş?Yada ilerde işler daha da zorlaşırsa hiç temelim olmadğı için gelişemez ve yerimde sabit kalabilir miyim?Bu işe girdikten sonra hsbc bankasından bireysel müşteri temsilciği için teklif alıp reddettim hatta.Çünkü şuan severek yapıyorum, ama işte aklıma takılanda hiç temelim yok sonuçta evet şuan kolay öğreniyorum fakat zaman ilerledikçe iyi bir muhasebeci olmak için benim olmayan temelim beni kötü etkiler mi onu bilmıyorum.Zaten herkes siyaset okumuşsun ne alaka diyorlar.İşte benide zora sokan bu.Hiç muhasebe geçmişi olmadan birden ta ortasından girdim işe ve acaba ilerde çok mu zorlanırım.Bunun eksikliği benim iyi bir muhasebeci yada mali müşavir olmamı engeller mi onu siz daha iyi bilrsiniz.Ve fikirlerinizi bekliyorum.Ayrıca forumlarda muhasebenin çok düşük maaşlar aldığı söyleniyor hep bu da aklımı kurcalıyor.Çalıştığı yerde bir arkadaş 4 yıllık muhasebeci ve maaşı 1700 tl benimde 1600 tl bunu zaten hiç anlamadım.