SM ve SMMM Nedemektir ? SM Nasıl Olunur ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hgatal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SM ve SMMM Nedemektir ? SM Nasıl Olunur ?

Teşekkür ederim verdiğin cevaplar için.

son bir sorum daha olucak.

lisans 2 yıllık üniversite dimi :)

eğerki 4 yıllık ise ben acıktan 4 yıllığa tamamlamayı düşünüorum. Açıköğretimden tamamlayınca 4 yıllığa staj sınava girebiliyormuyum?

Merhaba

Tesmer'de yayınlanan stajyer el kitabı güncellenmediği ve 2008 yılında serbest muhasebecilik kaldırıldığı için staj konusunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Önlisans ve meslek lisesi mezunları yeni kanuna göre staj başlatamayacak mı?
Meslek lisesi ve önlisansa ait bütün ibareler kalktı mı?

Bana güncellenmiş bir kaynak tavsiye edebilir misiniz?
Teşekkür ederim

Merhabalar,

Size kaynak tavsiye edemeyeceğim ancak bildiklerimi paylaşabilirim.Staj başlatabilmek için 4 yıllık fakülte mezunu olmanız gerekiyor artık önlisans ve lise mezunları staja başlama sınavına giremiyor dolayısıyla staj başlatamıyorlar.Şayet lise mezunu yada önlisans mezunu iseniz yorucu ve uzun bir maraton sizi bekliyor hazırlıklı olun.Öncelikle okulunuzu lisans seviyesine yükseltecek sonra staja başlama sınavına gireceksiniz başarılı olduğunuz takdirde staj yapacak bir yer bulacak ve 3 sene süren bir maratona gireceksiniz sonrasında yine bitmiyor staj bitirme yeterlilik sınavı hadi onda da başarılı oldunuz ruhsatınızı aldınız sonrasında da piyasaya alışmaya çalışıyorsunuz bazen piyasadaki haksız rekabet koşullarını görüp lanet ediyor bu mesleğin içine nerden girdiğinizi söyleyip şikayetleniyorsunuz.Şunu kabul etmek gerekir ki çok güzel kutsal bir mesleğimiz var ancak birde aramızdaki çürük elmalar olmasa mesleğimizin itibarını düşürmeseler çok daha güzel olacak herşey...Umarım herşey güzel olur..Allah yardımcınız olsun...

Bence her türlü zorluğa rağmen değer, ama sevmiyorsanız limon satın bundan iyidir.

:) Sevmeyen insan bunlara dayanamaz zaten..Ben sadece yolun çok başında olan bir arkadaşıma durumu ifade etmeye çalıştım sonradan eyvahhh dememesi için..

Biraz da kurumlardan bahsetmek lazım sanırım. Yada çağırmayalım şimdi ...

Aman arkadaşlar muhasebeci olmayın da ne olursanız olun bence...Size en büyük nasihatimdir.Bu sınavlara yoracağınız kafanızı ve harcayacağınız zamanı kpss ye hazırlanın..Ortalama bir maaşla ne kafanız yorulsun ne de sıkıntı çekin..Herşey de para değil kazandığınız parayı yiyecek zaman bulamadan terki diyar edeceğiz bu dünyadan vallahi....